Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Linköping
LIBK

Inför kvartsfinal 4 – Inte som förväntat, säger Astbrant

23 mars 2018 10:11
SSL HERR

Linköping är i en 2-1 ledning inför det fjärde kvartsfinalmötet med Växjö ikväll klockan 18:30. Linköping som i senaste mötet avgjorde i slutminuten siktar nu på att knipa en match i Fortnox Arena.


-Det är min uppgift som tränare att killarna ser kvällens match som säsongens viktigaste match och jag tycker vi har världens möjlighet att knäppa Växjö på näsan i deras hemmahall, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför kvällens fight.​

Hur ser du på matchserien så här långt?

-Jag tycker inte alls matchserien utvecklats som jag och många andra förutspådde. Det är en mer öppen innebandy med två lag som verkligen bjuder upp och skapar massor av målchanser. I flera matcher är det ju målvakterna som briljerat trots att det blivit en hel del mål och det säger en hel del, säger ”Asta”

Hur viktigt var vinsten senast där ni kunde avgöra i slutet?

-Det var helt klart mentalt bra för oss. Efter deras 4-4 mål var känslan att flera av mina spelare tappade lite av tron på att vi skulle ta det. Men sen fick vi bra träff med en time-out där vi fokuserade på att vi hade alla möjligheter att vinna. I serien fick ju Växjö ett sent avgörande i en av matcherna så det var skönt att vi nu kunde svara på samma sätt.

Inledningarna på matcherna har visat sig viktiga – hur ser du på det?

-Så är det och både vi och Växjö är två lag som är duktiga på att spela på ledningar även om vi släppte upp dem i senaste matchen. Så att hänga med i inledningen och inte släppa i väg Växjö är ju såklart viktigt inte bara i kväll.

Läget i laget Linköping:

Alla tillgängliga för spel vilket betyder samma lag som senaste hemmamatchen.

Linköpingsstatistik:

Tittar man lite på statistik så ligger Gustav Fritzell föga överraskande först bland Linköpingsspelarna med 6 poäng (2 mål o 4 assist). Men bakom skuggar offensiva backarna Oskar Hovlund (5 poäng) och Eric Björk med 4 poäng. Fritzell sticker ut även i utvisningsligan där han tillsammans med Storvretas Henrik Stenberg toppar med 14 utvisningsminuter.

Matchstart 18:30 i Fortnox Arena och matchen går att följa på SSLplay.se (Websändning)