Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
AIK
AIK

AIK kämpar för att ta sig över strecket - ställs mot Växjö

9 februari 2018 15:00
Matchguide

Med bara fyra poäng upp till Örebro och säker mark ska stockholmarna nu försöka krypa något närmre under söndagen. Då ställs man mot tufft motstånd när tabellfyran Växjö bjuder in till match i Fortnox Arena.


Växjö - AIK

Söndag 16.30 Fortnox Arena

Fem senaste Växjö: V, F, V, V, F

Fem senaste AIK: F, F, F, V, F

Växjö krigar för att ta sig till en topp tre placering i tabellen. Just nu har man bara tre poäng upp till Pixbo på tredjeplatsen. Smålänningarna är ett av lagen som släpper in minst mål av alla lag i SSL. Bara tabellettan Storvreta släpper in färre, Växjö har släppt in 109 mål på 25 matcher. Hemmalaget har vunnit tre av sina fem senaste matcher, båda förlusterna kom på hemmaplan något som bröt en sju matcher lång segersvit på hemmaplan där man annars varit som starkast.

Gästande AIK kämpar frenetiskt i botten av tabellen och har bara fyra poäng upp till säker mark. Men det har gått tungt för stockholmarna som endast tagit en seger på de fem senaste matcherna, ska vi kika ännu längre tillbaka så har AIK bara en seger på de nio senaste matcherna. Förutom Andreas Stefansson, som gick poänglös i den senaste matchen, har Oskar Hagberg visat fin form med två mål senast mot Sirius. Hagberg har på de sex senaste matcherna svarat för fyra mål och fem assist.

6-2 slutade det senaste mötet mellan Växjö och AIK, smålänningarna hade en 2-0-ledning efter två spelade perioder och dominerade i den sista akten. Det är viktiga poäng på spel för AIK under söndagen och frågan är om man kan freda sig mot tabellfyran Växjö?

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Växjö-AIK via SSL Play.