Förlust mot Falun med 5-6

4 november 2018 19:15

Det blev förlust i Fortnox Arena på söndagskvällen mot Falun med 5-6

Inför matchen hedrades förre Vipersbacken och tidigare lagkaptenen Eric Roos. För första gången i Vipers historia har beslutet tagits att pensionera ett tröjnummer. Från och med nu är nummer 3 pensionerat i Vipers.

Vipers som tog ledningen direkt efter 1.40 genom Manuel Maurer. Falun skulle kvittera ledningen. Tobias Bergfors satte 2–1 för Vipers med ett hårt närskott. Sedan skulle Falun göra två raka mål innan Manuel Maurer avslutade också målskyttet och sattte kvitteringen till 3–3. Det var en bra period med högt tempo och Vipers hade ett litet övertag och kanske skulle ha lett efter perioden

Vipers klarade ut ett tidigt boxplay i andra perioden och fick sedan själva spela powerplay. Det utnyttjade Ludwig Persson till 4–3 efter en finpassning från Jesper Sankell. Falun skulle dock kvittera till 4–4 med mål av Omar Aldeeb.

Tidigt i tredje perioden gjorde Tobias Bergström för Vipers efter snyggt samarbete med Karljohan Ahlroth fram till 5-4. Sedan skulle Alexander Galante Calström sätta 5–5 och efter 51.20 föll avgörandet till 5–6 då Rasmus Enström gjorde mål på pass från Galante Carlström och fastställde slutresultatet.