Seger för Vipers i smålandsderbyt mot Kalmarsund

27 december 2018 19:23

Det blev en intensiv första match med mycket känslor mellan Vipers och Kalmarsund. Vipers var det starkare laget matchen igenom och kunde vinna med 7-2 inför storpublik.

Det blev en intensiv första period med mycket känslor mellan Vipers och Kalmarsund. Vipers kunde ta kommandet och ta en 4-0 ledning innan Kalmarsund hittade Vipers mål. Manuel Maurer gav hemmalaget ledningen efter 2.46. Fem minuter senare kunde Tobias Bergfors sätta 2-0 och därefter gjorde Karl-Johan Ahlroth och Manuel Maurer 3-0 och 4-0. Kalmarsund skulle sedan reducera genom två mål och ställningen efter första perioden var 4-2 till Vipers.

Andra perioden blev en hård kamp och med en hel del utvisningar för både lagen. Båda lagen skapade en hel del farliga chanser men inget av dem lyckades göra mål.

Tredje perioden fortsatte i högt tempo. Vipers kunde sno bollen på Kalamarsunds planhalva och få fram bollen till Manuel Maurer som satte 5-2 efter 45:43. Efter 56:58 kan Jesper Sankell sätta 6-2 i öppet mål. Markus Jonsson gör likadant som Sankell och det står 7-2 till Vipers efter 58:52 vilket också blev slutresultatet.