Söndag
14 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Torsdag
01 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Torsdag
27 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Vipers-Jönköping

2 januari 2018 10:32

Ikväll är det dags för det första riktiga smålandsderbyt på hemmaplan på många år då Jönköping kommer på besök. Det är ett hemmlag med stort manfall som ska försöka visa vilka som är bäst i Småland!


INFÖR MATCH Växjö IBK – Jönköpings IK När: 2 januari 19.00 Var: Fortnox Arena 

Väipers inleder ett nytt år som seriefemma i SSL och betyget från hösten blir godkänt enligt lagledningen

– Med tanke på hur många spelare vi haft borta, viktiga spelare också, och vilken omsättning vi haft så är det godkänt att ha de poäng vi har, säger assisterande tränaren Christian Guntsch.

I mellandagarna åkte Vipers på en 9-4-förlust mot rivalen Mullsjö.

– Första tio minuterna i den matchen var nog en topp tre-insats den här säsongen, vi borde ha haft ledningen med två, tre mål där och då hade vi haft en helt annan sits inför resten av matchen, så det var snöpligt att ligga under efter första perioden, säger Guntsch . – I andra perioden fick de tre mål mot oss på någon minut och det ställde till det, framförallt att vi åkte på spelvändningar på våra egna spelvändningar, där blev vi hårt straffade. De fick en trevlig ledning att spela på och då är Mullsjö tunga att möta, så är det.

Precis som tidigare så klickade målskyttet en del.

– Ifjol var vårt målskytte utspritt och det är så vi vill ha det i år också, så det är inga enskilda individer som behöver stiga fram utan det är hela laget. Vi har ingen första- eller tredjefemma, alla ska vara med och producera. Vi måste börja fokusera på att ta avsluten, gå in i slottet, våga skjuta. Inför tredje perioden mot Mullsjö så sa vi att vi skulle skjuta på allt, och helt plötsligt skapade vi två mål från ingenstans, och så måste vi fortsätta göra, säger Guntsch.

– Vi har haft en tendens att lägga den där extra passningen istället för att skjuta, då blir det svårt att göra mål. 2018 inleds med derby mot nykomlingen Jönköping. Växjö vann första mötet med 6-2 på bortaplan.

– Vi har inte byggt upp några derbykänslor mot JIK ännu, men det kommer nog. Efter deras tunga start trodde man att de skulle bli en slagpåse som skulle åka ur, men de har rest sig och tagit sina poäng, dock främst mot lagen på nedre halvan, säger Guntsch.

– Det jag minns från förra matchen är att vi hade svårt att komma igång i början, men att vi till slut tog en kontrollerad vinst utan att imponera. De är bara några poäng från slutspel nu och kommer säkert vara jättehungriga. Nu hoppas man också på islossning i målskyttet.

– En grund kommer vara att komma in på kassen, ta fler avslut och verkligen visa vilja att trycka in bollen.

LÄGET I LAGET Johan Roos är avstängd efter tumult i slutminuterna mot Mullsjö. Eddie Granberg är alltjämt skadad, men man hoppas på en comeback för Niklas Ramirez. Noteras kan att det gått influensa i laget och på senaste träningen var man bara 11 spelare av 22.

– Vi hoppas att Ramirez kan spela mot JIK eller Linköping, säger Christian Guntsch.