Vipers vann över Helsingborg efter stark upphämtning

6 januari 2019 17:46

Det blev en rafflande avslutning när Vipers vann med 7-6 borta mot Helsingborg efter att ha varit i tremålsunderläge.

Det blev en jämn första period borta i Helsingborg. Vipers kunde lite turligt ta ledningen då Jesper sankells skott styrdes i en lång båge över Helsingborgs målvakt. Bara någon minut senare kunde Helsingborg kämpa in 1-1 i ett stillastående Vipersförsvar. Vipers skulle återigen ta ledningen då Samuel Algman-Folkessons skott inte kunde hållas av hemmalagets målvakt. Helsingborg kom tillbaka och kunde i powerplay med minuten kvar av perioden kvittera till 2-2.

Helsingborg fick en drömstart i andra perioden då Vipers schabblade i förvaret och man kunde peta in 3-2 innan första miunten gått. Det blir en ganska chansfattig period där Helsingborg ändå kan utöka sin ledning till 4-2 med två och en halv minut kvar.

Helsingborg fortsätter att vara det bättre laget i periodstarterna och kan sätta 5-2 efter liter mer än två minuter i i tredje perioden. 4.23 in i perioden kan Manuel Maurer sno bollen och sätta 5-3 i powerplay för Vipers. Bara tolv sekunder senare kan Oliver Johansson sätta 5-4 och det är match igen. Samuel Algman Folkesson kan sedan efter 5.55 kvittera till 5-5 då han gör Vipers tredje mål inom 1 1/2 minut. Heslingborg kan åter ta ledningen efter cirka tolv minuter i perioden på en snabb omställning och det står 6-5. Efter 16.33 kunde Markus Jonsson sätta 6-6 i powerplay och med knappt en minut kvar kunde Jesper Sankell trycka in segermålet och matchen slutade 7-6 till Vipers.