Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Niklas Nordén inför Linköping

29 november 2017 08:06

Niklas Nordén inför Linköping i Fortnox Arena ikväll. Ett Linköping som har gått bra men som Vipers slog borta i premiären.


Efter dubbla bortamatcher förra veckan är det dags för hemmamatch mot Linköping.

– Ja, det är skönt, det hade varit tufft att ta en bussresa till nu, säger Niklas Nordén.

Senast blev det en solid 6-2-seger mot AIK i Solnahallen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match, även om det var svårspelat på golvet i Solna. Det var mycket gnäll om det glatta golvet när vi spelade i Ljungby Arena, men detta var nästan lika glatt. Det går inte spela innebandy på sådant golv. Min åsikt är att det måste bort, AIK är enda laget som har det och sedan om det är klubben, Stockholm som stad eller förbundet som måste säga stopp vet jag inte, säger Nordén.

– Med det sagt så hittade vi sätt att hantera golvet och växte under matchen, även om vi önskat få in fler mål tidigare. Just effektiviteten i målskyttet var ett gissel förra veckan, det fällde laget mot Sirius och det dröjde innan utdelningen kom mot AIK.

– I första bytet i sista perioden mot AIK så spelade vi ut dem och André Andersson missade öppet mål, i nästa byte hade Jesper Sankell knappt ett läge men fick in bollen. Det är innebandy i ett nötskal och vi måste åt fler sådana Sankell-mål, men så länge vi skapar lägen så kommer vi att göra mål, säger Nordén.

Annars är Vipers, femma i tabellen, på väg åt rätt håll.

– Det tycker jag absolut, vi har gjort bra saker de fyra, fem senaste omgångarna. Vi har fler spelare som tar ansvar, fungerar över tre femmor och har fått upp en konkurrens i laget som är rejäl och gynnar oss. Vi har lyft oss.

Nu väntar hemmamatch mot Linköping, ett lag som man slog på bortaplan i SSL-premiären. Östgötarna har poäng i fem raka matcher där man vunnit fyra, och har gått bra sedan Johan Astbrant tog över huvudansvaret i båset efter att man valt att bryta med Andreas Harnesk.

– Det är spännande. De har gått ganska bra hela tiden och vi får se lite hur det ändrats med Astbrant som ansvarig, om det blir hans gamla spel eller inte. Det ska bli kul, det brukar bli fysiska och tuffa matcher och det gynnar oss, säger Nordén.

– Vi har haft någon match på sistone där det fysiska spelet inte kommit upp i yppersta SSL-nivå, men det måste upp nu. Vi vet att det blir fysiskt mot Linköping och vi måste vara lika närvarande som dem, annars kommer det smälla bakåt. Sedan gäller det att våga spela ut. Det lär bli tätt och jämnt oavsett hur det slutar.

Läget i laget

Det finns ingen förväntad frånvaro. – Det finns skavanker, vilket är naturligt med tanke på att vi spelat så många matcher på kort tid. Vi får se hur vi matchar laget, vi kommer inte chansa med någon spelare som har känningar. Oavsett vilka vi spelar så kommer vi ha ett bra lag över tre femmor, säger Niklas Nordén.