Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Två matcher för damlaget i helgen

30 september 2023 09:27

Intervju med tränare Martin Kosarek inför helgens två matcher: Vipers Dam möter Lillån IBK på lördag och Bergs IK på söndag, 14.00 båda dagarna.(läs mer)


Hur har uppladdningen inför seriestarten varit, hur har försäsongen fungerat?

  • Är faktiskt jätteimponerad över tjejernas insats under försäsongen. De har många tuffa träningar och matcher i bagaget och har krigat hela vägen att förbättra sin fysik. Under några matcher lyckades vi hålla tempo med meriterade SSL-lag och vi utmanade deras backar med hög press. Vi prioriterade spelmässiga punkter framför resultat och hade bra känsla och stolthet, även efter några förluster. Generellt är försäsongen viktig för att hitta balansen i femmorna och prestera grundläggande principer i spelet.

Premiärmatchen är avklarad: dina intryck från den? vad finns att jobba med?

  • Man kan kalla den ”typisk bortamatch”. Några gånger hade vi pekat på vikten av en bra början men tyvärr kunde vi inte koppla på i hela 60 minuter. Partille gjorde sitt jobb på bättre sätt, vann ofta sina närkamper och skapade chanser efter snabba kontringar. Oavsett resultat tycker jag att vi skapade bra läge i den tredje perioden, men hade problem med effektivitet. Vi fick lära oss att man måste jobba hårt för att vinna matchen, oavsett game-plan, genomgång innan match eller känslan under uppvärmning.

Hur ser du på laget inför helgens två matcher? Vad kan vi förvänta oss?

  • Under dessa ”sjukdomstider” kan man bara skriva truppen på papper och komponera laguppställningen först på matchdagen. Flera viktiga spelare är borta pga. skador. Men egentligen spelar det ingen roll för oss vilken spelare som kommer att få speltid eftersom vi har starka och skickliga spelare på varje position och vi har hög förväntningar på vår prestation. Vi kan lova två underhållande matcher i högt tempo med tuffa närkamper och lysande innebandyspel.