Förlust i förlängning mot Hagunda

14 oktober 2023 16:17

Det blev en jämn och svängig match mot Hagunda uppe i Uppsala

Vipers åkte till Uppsala för bortamatch mot Hagunda på lördagen. Det var hemmalaget som fick den bästa starten och gjorde 1-0 efter 2.54. Vipers Tommy Bolin kunde kvittera efter 6.34. Ett par minuter senare missar André Andersson en straff men Samuel Fokesson/Algman ger Vipers ledningen med 1-2 minuten senare. Det dröjer bara en minut till tills Hagunda sätter 2-2. Samuel Folkesson/Algman kan sedan göra 2-3 för Vipers vilket står sig perioden ut.

I inledningen av andra perioden gör Tommy Bolin 2-4 men bara fjorton sekunder senare reducerar Hagunda till 3-4. Vipers kan sedan föra ett litet ryck till ledning med 3-6 genom mål av Linus Pettersson och Anton Kidell. Det är på det hela taget en lite konstig och slarvig match med lågt tempo och intensitet. Hagunda får sista ordet i perioden når de reducerar till 4-6 med två sekunder kvar till periodpaus.

Hagunda rivstartar i den sista perioden och har kvitterat till 6-6 efter fyra minuter. Man gör dessutom 7-6 efter 8.38. Vipers tar då timeout vilket ger utdelning direkt då Jesper Sankell sätter 7-7. Det blir inga fler mål och matchen går till förlängning där Hagunda kan avgöra och ta hem matchen med 8-7.