Vinst för Vipers i Helsingborg

25 september 2023 19:15

Vipers kunde till slut vinna borta mot Helsingborg efter ett ryck i den tredje perioden

Vipers började piggt borta mot Helsingborg. Anton Kidell kunde göra 1-0 efter 6.11. André Andersson som gjorde comeback satte 2-0 en och en halv minut senare. Vipers fortsatte spela bra framåt och 3-0 kom efter 11.16 genom Markus Ekengren. Vipers skapar en del lägen och hemmalaget sticker upp i en del spelvändningar och är det lag som lyckas göra ett mål till 3-1 innan perioden är över.

Helsingborg kommer ut starkare i den andra perioden och redan efter lite mer än fyra minuter spelade har man kvitterat till 3-3. Matchen står och väger, Helsingborg tar ledningen med 4-3 i den sjuttonde minuten men Vipers kan svara någon minut senare då Manuel Maurer kvitterar till 4-4.

I den tredje perioden rycker Vipers upp sig rejält. Samuel Folkesson/Algman gör 5-4 efter tre minuter av perioden. Två och en halv minut senare gör Manuel Maurer 6-4. Marcus Ekengren sätter 7-4 efter 6.11 och matchen är redan avgjord. Helsingborg missar en straff och Tommy Bolin och Jesper Sankell kan göra 8-4 och 9-4 för Vipers. Hemmalaget försöker desperat i spel 6 mot 5 i slutet utan att få till det och Vipers vinner med 9-4.