Vinst med 6-5 efter straffar mot Mullsjö

16 september 2023 20:19

Det blev en mycket jämn premiär mot Mullsjö där Vipers kämpade sig tillbaka och till slut kunde vinna matchen efter straffläggning.

Det blev som väntat en jämn premiärmatch mot Mullsjö i Fortnox Arena. Det märktes också att det var första mactchen då passningarna var ganska hafsiga men däremot bra tempo på lagen. Vipers kunde ta ledningen med 1-0 genom Manuel Maurer efter 15.35. Båda lagen hade en del chanser i första perioden men inga riktigt heta lägen. Mullsjö skulle psykologiskt kvittera till 1-1 i slutminuten av perioden.

Bortalaget hade lite bättre lägen inledningsvis av den andra perioden och kunde göra 1-2 på straff i nionde minuten. Återigen skulle Manuel Maurer gör mål för Vipers och kvittera till 2-2 efter 36.07.

I den tredje perioden gör Mullsjö ett litet ryck med två mål i inledningen till 2-4. Jesper Sankell kan reducera till 3-4 bara sju sekunder efter Mullsjös fjärde mål. Vipers jagar kvittering men det är bortalaget som ska göra nästa mål efter 51.20. Mullsjö utökar ledningen till 3-5 innan Jesper Sankell återigen reducerar efter 52.03. Med någon minut kvar av ordinarie tid tar Vipers ut målvakten och Tommy Bolin kan kvittera till 5-5 och matchen går till förlängning. Förlängningen blev mållös och straffar fick avgöra matchen. Där var Vipers det bättre laget och kunde till slut vinna matchen med 6-5.