Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Förlust borta mot Pixbo

11 december 2017 08:14

Det blev förlust borta mot Pixbo på söndagskvällen med 5-2. Vipers hade svårt att komma till och göra mål och Pixbos seger var välförtjänt


Vipers kom ingenstans i Wallenstamhallen. Pixbo stängde effektivt ner spelvägarna för och vann med rättvis 5–2 (2–0, 1–1, 2–1).

– Vi har varit inne i en formtopp och när man är på väg ur den fasen kan det bli svårt att komma nära i situationer och nära i närkamper och det tycker jag speglar matchen. Vi har inte riktigt det här klippet i steget och inte riktigt det som vi behöver för att ta hem den här matchen. Jag tycker att Pixbo vinner ganska välförtjänt, säger Niklas Nordén till Smp.

Vipers saknade flera spelare som Ludwig Persson, Eddie Granberg och Niklas Ramirez. Två gånger lyckades Vipers få utdelning offensivt. Kasper Hydén reducerade till 2-1 i inledningen av andra perioden. Ted Nivestam satte 4–2-reduceringen i mitten av tredje perioden, men närmare än så kom man aldrig.

– Pixbo gör det klokt från början, men samtidigt måste vi komma åt dom bättre. När vi väl kommer åt dom tar vi inte avsluten, då gör man inga mål och det blir pannkaka av det, säger Niklas Nordén.

Vipers möblerade om efter första perioden i kjedjorna men utan någon vidare effekt.

– Jag tyckte inte vi fick träff med det spelet som jag hade tänkt från början. Då var det lika bra att göra förändringar direkt. Det stod 2–0 till Pixbo efter första perioden och det kunde ha varit ett par bollar till, för dom var bättre än oss, även om vi hade ett par målchanser. Då gjorde vi några försök, men tyvärr var det inte många försök som funkade, förklarar Nordén för Smålandsposten.

Förlusten gör att Vipers är kvar på femte plats i tabellen medan Pixbo befäste tredjeplatsen bakom Falun och Storvreta.

På torsdag väntar tabellsexan Helsingborg hemma i Fortnox Arena. – Då räknar vi med att det är på ett annat sätt. Vi har en växel till som vi behöver visa upp, kanske framförallt för oss själva så att vi känner att så här bra är vi egentligen. Det gör vi inte just nu, säger Niklas Nordén.