Förlust för Vipers i kvartsfinal 4 med 4-8

23 mars 2018 19:49
SM-slutspel

Linköping kunde ikväll vinna i Fortnox Arena och ta ledningen med 3-1 i matcher i kvartsfinalen.

Det blev en jämn första period där Vipers vaskade fram en del bra chanser men hade svårt att få in bollen i Linköpings mål. Istället skulle Linköping göra 0-1 efter cirka tretton minuter och strax därpå också 0-2. Vipers kunde lite senare reducera i powerplay genom ett konstmål signerat Filip Kjellsson. 1-2 stod sig perioden ut.

I andra perioden jagade Vipers kvittering men hade otroligt svårt att komma till skott och in på mål. Man skapade några heta chanser men hade inte flytet med sig. Istället kunde bortalaget göra två mål och gå ifrån till 1-4 inför sista perioden.

Det blev ännu mer uppförsbacke efter sex minuter i tredje perioden när Linköping satte 1-5. Vipers kom igen och gjorde 2-5 genom mål av Ludwig Persson. Helt plötsligt blev det mål åt båda hållen. Vipers reducerade genom Magnus Jansson till 3-5-, Linköping gjorde sedan 3-6 och 3-7 och Vipers Andre´Andersson satte 4-7. Linköping fastställde sedan slutresultatet till 4-8.