Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför Helsingborg borta

17 januari 2018 09:03

Ikväll är det redan dags för ny match efter förlusten i söndags då Vipers åker till Helsingborg.


Helsingborg spelar disciplinerat och väldigt klokt efter sina resurser. Det är en trupp som inte har så stor bredd samtidigt som det finns en stark spets. Linus Nordgren, Jonathan Edling och Nico Salo är tre av de bästa spelarna i landet på sina positioner, säger Niklas Nordén till Smålandsposten.

I inbördes möten den här säsongen står det 1–1 mellan lagen. Helsingborg vann möte nummer ett med 6–1.

– Det brukar vara jämna och tajta matcher mot Helsingborg. Det är ofta dagsform som avgör, fortsätter Nordén till Smålandsposten.

Hur känns dagsformen då? – Jag hoppas att den är bra. Känslan är god. Jag tycker att vi har spelat bra innebandy i rätt många matcher nu, förutom då mot Pixbo senast.

Niklas Nordén har pratat mycket den här säsongen om att spelarna måste börja ta mer avslut och inte alltid gå den svåra vägen in över mållinjen. Nu hoppas han spelarna tar med sig snacket ut på planen – och helt enkelt börjar skjuta.

– Vi har haft många övningar där vi använder täckande spelare för att vi ska påminna oss om att det går att skjuta förbi en spelare som står i vägen, då blir det till och med ofta svårare för målvakten. Vi har lagt rätt mycket tid på det här. Det gjorde vi dock redan innan Pixbomatchen och det var ett riktigt bottennapp i antal avslut. Vi får påminna oss om det här om och om igen. Annars vinner vi inga matcher. Det räcker inte med att vi stundtals spelar bra om vi inte tar avslut avslutar ahn till Smålandsposten.