Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Niklas Nordén inför kvartsfinal 4

22 mars 2018 11:42
SSL Herr

Hur är det egentligen att leva med Niklas Nordén under slutspelet och vad behövs göras för att det fysiska spelet ska komma igång mer?


Om du skulle summera de tre första matcherna, vad är din bild då?

-Det har avgjorts i första perioden i alla matcher och det lag som tagit kommandot har kunnat leva på det hel matchen. Det är inte oförtjänt att Linköping leder. Det är tufft och tight och ibland misstagen som leder till baklängesmål men jag tycker båda lagen skapat många lägen.

det har inte varit så hett och fysiskt som alla förutspådda innan matchserien

-Lite så har det varit, det fysiska spelet måste upp. Vi har inte riktigt klivit dit för att ta den matchen och förhoppningsvis är det en sak vi kommer att göra bättre imorgon.

Just det, vad behöver ni göra imorgon för att ta matchen?

-Först och främst att ha rätt inställning fullt ut och fatta att det är ny match! Vi behöver sätta det och inga nya stora strategier som ska till. De hetaste spelarna som vill visa upp sig och är beredda att ta den kampen ska spela. Vi ska gå dit med kraft i allt vi gör och med stor självinsikt

Har ni tittat något på förra årets slutspel och försökt plock fram det, att spelarna känner igen vad som behövs för att vinna?

-Ja, vi såg i match två vad vi har i oss, det är där vi behöver ligga precis som vi gjorde förra slutspelet. Är vi där blir det ett långt slutspel och det är nyckeln för spelarna att våga ligga på sin yttersta nivå och inte spara på något.

Hur är läget i laget?

-Markus Jonson klev av kände sig hängig senast men alla är tillgängliga imorgon. Träningarna består mest av återhämtningspass mellan matcherna och att möjligtvis slipa på någon smådetalj för att ha lite klubba och boll.

Hur är du att leva med under slutspelet, grinig och frånvarande?

Jag har faktiskt varit hemma i Skåne någon dag och sitter i bilen på väg upp till Växjö nu. Jag har hunnit med att spela fotbolls- och innebandymatcherna med barnen, läst för dem barnen etc.. Det blir ett bra sätta att koppla bort lite från allt. Det gäller för alla att hitta sitt sätt att ladda batterierna men det är klart att slutspelet finns där mer eller mindre hela tiden i huvudet. Den här tiden är ju extra speciell.