Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför Helsingborg

14 december 2017 13:11

Ikväll tar Vipers emot Helsingborg, ett lag som man haft svårt med genom åren. I matchen borta i säsongsinledningen blev det förlust med 6-1.


INFÖR MATCH Växjö IBK – FC Helsingborg När: 14 december 19.00 Var: Fortnox Arena 

Det är dubbelt revanschläge som gäller för Växjö i hemmamatchen mot Helsingborg. Dels revansch för höstens 1-6-förlust mot just skåningarna, dels revansch för 5-2-förlusten mot Pixbo senast. Tränaren Niklas Nordén var inte nöjd med prestationen i förra matchen.

– Vi var inte tillräckligt bra. Vi hade inte tryck i grejerna. Pixbo vann rättvist. De gjorde det smart, säger Nordén till Smålnad Innebandys förbunds hemsida.

En tydlig tendens i Växjö just nu är att man gör få mål. Det har blivit sexton fullträffar på de fyra senaste matcherna.

– Solklart är det så. Vi tar inte avslut i rätt lägen. Mot Pixbo hade vi tre, fyra lägen där vi hade tomma mål men väljer att passa, och då vinner man inga matcher på den här nivån. Vi har varit lite för omständiga, säger Nordén.

– Vi måste börja förstå att om vi inte skjuter och inte kastar bollar på mål så ger vi oss inte heller chansen att göra målen. Pixbo gjorde precis det mot oss, de skapade och tog de möjligheterna.

Nu väntar alltså Helsingborg på hemmaplan. Växjö och Helsingborg ligger femma och sexa i tabellen och står på samma poäng. – Vi pratar inget om poäng och tabell just nu, och kommer inte göra det på ett bra tag heller, säger Nordén.

Helsingborg har poäng i fem raka matcher där fyra av dem är segrar. Senast blev det en 4-3-seger mot Jönköping.

– De har väldigt bra spets i sitt lag, så när de får träff så är de riktigt bra. Nico Salo och Linus Norgren bär laget fullt ut och Mika Kohonen har ju avgjort var och varannan match. De har ju killar som Jonathan Nilsson och Jonathan Edling också, det är väldigt bra spets. Sedan har de inte så mycket bredd och använder inte bredden heller, säger Nordén.

– De spelar en klok och bra innebandy efter sina förutsättningar. I höstens första möte, i den tredje omgången, så vann Helsingborg alltså med klara 6-1 på sin hemmaplan. – Där blev vi defintivt straffade. De var rejält mycket bättre. Samtidigt stod matchen och vägde ganska länge, sedan gav vi bort några enkla mål. Det var lite samma tendens i den matchen som nu, att vi ville spela bollen hela vägen in i mål istället för att skjuta. Så länge vi spelar så kommer det bli jobbigt för oss.

LÄGET I LAGET Växjö har en del frånvaro. Eddie Granberg, Niklas Ramirez och Ludwig Persson saknas alltjämt. – Vi har en del sjukdom och en del skador, men det får ta den tid det tar. Det är tufft nu med många matcher på kort tid, säger Niklas Nordén.

HÅLL ÖGONEN PÅ Kasper Hydén som är på gång. Pixbo-förvärvet gjorde fyra poäng på de tretton första matcherna – men har nu gjort två mål och tre poäng på två matcher.