20 februari 2018 16:31
Herr DIV1

Seger borta mot Olofström för Utvecklingslaget!

En fredagskväll i Olofström är alltid en utmaning. Det skulle visa sig att den devisen höll även denna kväll. Ett riktigt innebandydrama utspelade sig i Olofströms Sporthall mellan 2 topplag i DIV1 Södra Götaland. Olofström har gjort det riktigt bra som nykomling i serien och är erkänt svårspelade i sin hemmahall. Det var som helhet en konstig match med hafsigt spel och ojämn nivå från rättsskiparna. Man kan väl säga att det var mer vilja & kamp än skönlir.

Det blev åka av redan från början av matchen. Redan efter 03:40 tar Olofström ledningen för att bara dryga 30 sekunder senare öka på sin ledning till 2-0. Tung start för Vipers U. Dryga minuten senare gör Fabian Ekdahl vårt första mål för kvällen på en spelvändning och reducerar till 2-1 när klockan visar 05:27. 30 sekunder senare så drar Jonathan Holmér på sig en utvisning och vi får spela boxplay. Olofström utnyttjar det numerära överläget och tar ledningen med 3-1 efter 06:58. 12:46 får vi chansen att spela powerplay när Växjöbekantingen Robin Mourujärvi drar på sig en tvåa för slag. Vi behöver bara 20 sekunder för att reducera till 3-2 genom Magnus Gustafsson på passning från Isac Adolfsson. I slutet av första perioden drabbas Jakob Kidell av en handskada och tvingas utgå. Skotten 10-9 till oss.

Inför andra perioden tvingades vi till att ändra i formationerna eftersom Jakob Kidell fick utgå. Vi spelade resten av matchen med två centrar & tre fyror. Vi satte hög press på Olofström direkt i andra perioden och fick utdelning efter 02:23 då Jonathan Holmér satte kvitteringen på passning från Isac Adolfsson. Vi är der bättre laget och tar hand om initiativet i andra perioden och skapar en hel del lägen. Vi saknar lite skärpa & effektivitet som gör att 3-3 står sig. 05:52 in i perioden så tar Olofström ledningen på en kontring och 4-3 är ett faktum. Spelmässigt har vi fortfarande ett övertag och får utdelning på en spelvändning då Jacob Gustavsson kviterrar till 4-4 framspelad av Emanuel Petäjä. Matchklockan visar 12:16. Olofström tar ledningen igen efter 15:20 av andra perioden. Bara minuten senare så gör Isac Adolfsson 5-5. Det är kaptenen David Åberg som står för assisten. I slutet av perioden får vi spela 5 mot 4 och med 30 sekunder kvar av första utvisningen åker Olofström på nästa. Alltså 30 sekunder i 5 mot 3. Vi lyckas inte utnyttja 5 mot 3-läget så 5-5 är resultatet när vi går till periodpaus. Vi vinner perioden med 3-2 och skotten i perioden är 15-9 till oss.

Vi får börja tredje perioden med 50 sekunder i 5 mot 4. 4 sekunder efter att Olofström blir fulltaliga så tar vi ledningen för första gången i matchen. Isac Adolfsson gör sin fjärde poäng i matchen när han serverar Magnus Gustafsson passningen fram till 6-5. Minuten senare drar vi på oss en utvisning. Olofström behöver inte ens halva utvisningstiden för att kvittera till 6-6. I tredje perioden är det mycket kamp & hårda tag. Båda lagen skapar lägen men målen uteblir. Med lite mindre än två minuter kvar att spela fick Olofström ett frislag. Robin Mourujärvi trampade in med bollen på mittplan men sköt i täck och Jacob Gustavsson gjorde inget misstag när han kom ensam i en kontring och kunde sätta segermålet bakom målvkaten. Olofström plockade ut målvakten i sin satsning på en kvittering, men vaskade inte fram några farligheter utan vi kunde hålla undan och ta tre friska poäng i kampen om förstaplatsen i serien. Skotten i sista perioden 8-6 till Olofström. Totalt 31-26 till oss. Bäst för dagen i Vipers var Isac Adolfsson som var riktigt spelsugen. Han börjar trappa upp inför slutfasen av serien och kvalet till allsvenskan.

Det är starkt att ta tre poäng borta mot Olofström. Inte minst med tanke på att vi saknar tre av våra ordinarie högerbackar. Viktor Johansson (SSL), Joseph Hovius (skadad) och Jonathan Wrååk (sjuk). Vår poängkung Samuel Folkesson-Algman lämnade återbud (sjuk). Dessutom var några av våra talangfulla juniorer inte med då vårt DIV3-lag spelade samma dag. Seger mot Väckelsång (6-3).

Matchen mot Olofström var den första i en intensiv period med 3 matcher på 8 dagar. Närmast väntar Sävsjö IBK hemma på onsdag 21/2 kl.19:30. Seger i den matchen och seriesegern är säkrad och vi har skapat oss ett bra utgångsläge i kvalet till allsvenskan med hemmafördel i en eventuell tredje match. Ta med en kompis och kom till Fortnox Arena och heja på killarna.