Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför kvartsfinal 3 Linköping-Vipers

20 mars 2018 09:10
SSL Herr

Ikväll är det dags för den tredje kvartsfinalen uppe i Linköping efter att Vipers kunnat vinna hemma senast med 13-6.


Det står 1-1 i matcher efter Vipers seger senast med 13–6

– Vi hade en helt annan fart på fötterna och vi hade en helt annan inställning till det vi gjorde. Nu har vi fattat att det är slutspel vi spelar. Det här är inget som kommer att göra sig självt utan det är stenhårt arbete som gäller, säger Niklas Nordén till Smålandsposten.

– Vi hade fullt manskap att tillgå igen och det syns ganska tydligt. Det är roligt att det inte bara är en femma som presterar, utan det är verkligen tre som gör det riktigt bra, säger Niklas Nordén.

Att fortsätta ha tre starka och jämna femmor är ett framgångsrecept Växjötränaren vill bygga vidare på i kommande matcher. Även den här säsongen är nämligen bredden den viktigaste ingrediensen för att gå långt i slutspelet.

– Vi vet om att vi måste vara bra på tre femmor och det har vi inte varit hela tiden den här säsongen. I söndags kändes det som att vi verkligen fick träff på alla femmor. Därmed fick vi en trygghet.

I ett slutspel är en vinst en vinst, och det spelar ingen roll om man vinner i sudden eller med 13–6. Tror du ändå att söndagens överkörning betyder något extra för er?

– Som du säger var det här en vinst. Sedan om det blir 5–4 eller 13–6 har ingen betydelse, även om det kan ha varit viktigt för oss att känna att det är det här spelet vi har i oss. Vi vet om att om vi fortsätter att spela så här så ska inte Linköping kunna ro på oss. Men det är bara en match det handlar om och vi måste vara helt nollställda till nästa match säger Niklas Nordén till Smålandsposten.

Vad blir viktigt i kommande match?

– Framför allt handlar det om att ha en hundraprocentig attityd till varje byte. Vi åker till Linköping för att vinna, det är inget snack om det. Samtidigt vet vi om att det kommer krävas ännu bättre prestation.