Lördag
08 Feb 2 matcher
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Jönköping
JIK

Helsingborg studsade tillbaka till vinnarspåret

27 januari 2019 18:10
SSL Herr

En mållös förstaperiod, en jämn mittenakt och ett målkalas i slutperioden. Det var vad vi bjöds på i mötet mellan Helsingborg och Jönköping under söndagen. Där hemmalaget, med Linus Nordgren i spetsen, till slut drog det längsta strået och vann med 6-4.


Resultatet:

Helsingborg - Jönköping 6-4 (0-0, 1-2, 5-2)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 3, Nicklas Lidholm, Oliver Windfeldt, Fredrik Azelius

Mål Jönköping: Otto Weidman 2, Anton Hedin, Gustav Johansson

Rubrikerna:

– Efter en mållös förstaperiod var det hemmalaget som tog ledningen 50 sekunder in i mittenakten när Linus Nordgren gav hemmalaget ledningen. Men inför den tredje perioden hade gästerna både reducerat och kvitterat.

– Fyra minuter in i den sista perioden utökade Otto Weidman ledningen för Jönköping med sitt andra mål för kvällen. Men Helsingborg, och framförallt Linus Nordgren, blåste liv i matchen. På 24 sekunder svarade Nordgren både för sitt andra och tredje för dagen och det var likaläge igen. Och fler mål skulle det bli, från båda håll. Men till slut var det hemmalaget som stod som segrare efter att Fredrik Azelius gjort 6-4 med 35 sekunder kvar på matchklockan.

– Linus Nordgren tre kassar gjorde att han, tillsammans med Fredrik Azelius, var poängbäst i Helsingborg ikväll. Dessutom svarade 17-årige Oliver Windfeldt för sitt andra SSL-mål. Jönköpings Gustav Johansson och Otto Weidman hade båda svarat för 25 poäng var inför dagens möte - idag blev det två nya poäng in på kontot för båda två.

– Helsingborg kliver nu upp på en elfteplats och går om Höllviken i bottenstriden. Jönköping som var i stort behov av de tre poängen för att ta sig upp på slutspelsplats igen är kvar på en niondeplats och har nu tre poäng upp till Dalen.