Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 2 matcher
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 2 matcher
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Växjö
VÄX

Kalmarsund klättrar mot toppen

26 januari 2019 18:35
SSL Herr

Det skiljde endast två poäng mellan Kalmarsund och Växjö inför dagens möte och det blev en ordentlig rysare. Men till slut var det hemmalaget som var det starkaste laget och tar därmed ett ordentligt kliv i tabellen - från åttondeplats upp till en sjätteplats.


Resultatet:

Kalmarsund - Växjö 7-6 (3-3, 1-2, 3-1)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 3, William Larsson 2, Kevin Haglund, Kim Nilsson

Mål Växjö: Jesper Sankell 2, Victor Hansson, Manuel Maurer, Tobias Bergfors, Ludwig Persson

Rubrikerna:

– Det var upplagt för en riktig rysare när Kalmarsund tog emot rivalen Växjö. Det var jämnt och spännande efter den första akten som dessutom bjöd på en hel del utvisningar - åt båda hållen. Gästerna hade ledningen med 1-3 men tappade sedan till 3-3.

– De båda lagen följdes åt resultatmässigt både i den andra och tredje perioden och med drygt sex minuter kvar av matchen sköt William Larsson det matchvinnande målet för Kalmarsund som därmed tog fjärde raka segern.

– Marcus Johansson svarade för ett hattrick och William Karlsson var den som öppnande målskyttet för hemmalaget och även satte den berömda spiken i kistan med hans andra mål. I Växjö var det Jesper Sankell, Ludwig Persson och Karljohan Ahlroth som visade vägen och svarade alla för två poäng.

– Lördagens tre poäng gör att Kalmarsund tar ett par kliv upp i tabellen - från åttonde plats och upp till en sjätteplats och går därmed om dagens motståndare som halkar ned till en sjundeplats. Kalmarsund har nu lika många poäng som femman Sirius.