Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Johan Schönbeck inför Dalen på söndag

9 december 2022 15:28
SSL

På söndag kommer Umeå-laget Dalen på besök till Fortnox Arena. Schönbeck ger sin syn på matchen, läget i laget och en summering av säsongen hittills.


Nästan halva säsongen har gått och om du summerar den vad tänker du då?

-Säsongen som helhet och tappat sex på elva matcher svår att klaga på. Lägg därtill semifinal i svenska cupen så är vi nöjda. Vi är bra med i toppen.

-Resultatmässigt ligger vi bra till och sedan finns det såklart förlorade poäng som man tycker man inte skulle förlorat. Så är det över en hel säsong. Vi vill mycket och har fått mycket. I början pratade vi om att vi anpassade oss lite för mycket mot motståndet, framför allt svagare motstånd, och det känns som att vi har ändrat det.

Hagunda kändes som ett snäpp upp?

Ja. Anfallsspelet var glädjande. Men mest glädjande var att vi höll ihop försvarsspelet hela matchen. Tidigare matcher mot svagare motstånd som vi lett så har vi blivit naiva framåt många gånger. Vi har åkt på spelvändningar men det fanns inte den här gången.

Dalen känns lite annorlunda i år jämfört med tidigare, hur ser du på dem inför matchen på söndag?

-Dalen har överraskat många gånger inför säsongen då man tänkt att de tappat spelare och erfarenhet och ändå fått ihop något bra. Tror att de kanske är på gång åt det hållet nu. De har något kul på gång igen och på väg hitta den där identiteten.

-Det blir en annorlunda match jämfört med Hagunda där vi fick mycket tid på oss att styra och ställa och så blir inte alls så nu. Det är ett lag som kommer försöka sätta mer press på oss, vi kommer att tvingas ta snabbare beslut och det kommer vara ett högre tempo.

Läget i laget?

-Vi har saknat spelare nästan varje match och mycket skit snurrar just nu men på träningen idag fredag är vi komplett trupp!

/Ola Agermark