Förlust för Vipers damer mot Craftstaden

5 november 2022 14:33
Allsvenskan

Vipers damer tog emot tabelltvåan Craftstaden på lördagen i Fortnox Arena

Vipers stod inför tufft motstånd mot ett defensivt starkt Craftstaden. Första perioden skulle bli mållös. Båda lagen skapade få riktigt heta chanser. Det var hemmalaget som hade mest bollinnehav men förutom några små instick framför mål så hade man svårt att komma förbi bortalagets försvar.

Andra perioden blev jämn precis som det första men det var Vipers som såg till att det blev mål. Det skulle ändå dröja till 13.27 in i perioden tills Tilde Adman skulle göra matchen första mål och 1-0 till Vipers. Vipers fortsatte att spela bra och 2-0 kom genom Sara Mörk efter 16.10 vilket stod sig perioden ut.

Vipers såg starka ut i försvaret och det dröjde till den sjätte minuten i tredje perioden innan craftstaden skulle få hål på hemmalaget. Inte nog med det, minuten senare kan bortlaget kvittera till 2-2. Craftstaden tar nu över spelet mer och mer och sätter press på Vipers med flera bra chanser. Det leder till att Vipers tar en time out efter halva perioden. tyvärr skall bortalget lyckas gör 2-3 efter 15.06. Vipers tar ut målvakten och jagar kvittering men förgäves och matchen slutar med förlust. Vipers Dam /Ola Agermark