Seger mot Lindås för Vipers damlag

18 december 2022 21:07
Allsvenskan

Damlaget tog tre viktiga poäng i den allsvenska serien, på lördagen. Topplaget Lindås besegrades med 3-2 efter en taktisk triumf. Lindås hade mycket boll, men passade ofta inom laget på egen planhalva eller långt ut mot sargen. Vipers tjejer höll motståndarna skickligt på utsidan hela tiden, och Saga Prag (som gjorde debut som första-målvakt) räddade det mesta. Lindås ledde efter första med 2-1. I andra perioden gjorde Vipers två mål till 3-2 och den ledningen stod sig hela sista perioden. Vipers målskyttar var Stina Agermark, Tilde Adman samt Emilia Lindgren. Emilia (se bilden), som innan matchstart blev uppmärksammad efter över 100 tävlingsmatcher i Vipers damlag.

I den 100-klubben finns sedan tidigare Louise Peterson, Emma Mogensen (båda fortfarande aktiva i laget) samt Emma Mårtensson.