Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Johan Roos slutar i Vipers

17 april 2020 12:00

Johan Roos slutar i Växjö Vipers


Johan Roos lägger klubban på hyllan.

Efter 14 säsonger i Växjö Vipers A-lag har Johan Roos bestämt sig för att avsluta elitkarriären. Johan debuterade säsongen 2006/2007 som 16-åring och har varit Växjö Vipers trogen under hela sin seniorkarriär, en karriär som med all rätt avslutades med kaptensbindeln runt armen.

När vi tittar i statistikböckerna hittar vi imponerande 365 matcher, 146 mål, 113 assist, 365 utvisningsminuter och 5 A-landskamper. Att Johan avslutar sin karriär med lika många utvisningsminuter som spelade matcher är på något sätt signifikant för hur han varit att möta. Med sin hårdhet och vilja att leda sitt eget lag till nya segrar har Johan varit älskad av medspelare och Vipersfans, men inte alltid lika omtyckt av sina motståndare.

Vi lät SSL-tränaren Johan Schönbeck och klubbchef Stefan Angeskog ge sin syn på att Johan Roos väljer att lägga klubban på hyllan.

-Att Johan skulle sluta har vi haft på känn och delvis planerat för, men det är en härförare och kulturbärare som lämnar laget och det finns väl aldrig helt rätt tillfälle för det. Johan har med sin attityd och sin uppoffrande spelstil betytt oerhört mycket för klubben, laget, enskilda spelare och ledare.

-Som tränare är jag väldigt tacksam för det samarbete vi haft genom åren, men nu måste jag titta framåt. Jag tycker vi står bra rustade på backsidan där vi bl.a ser Niklas Ramirez som ett stort nyförvärv, även om han hann spela ett par matcher i slutet av förra säsongen säger Johan Schönbeck, tränare

-Det är naturligtvis tråkigt att en av Vipers genom tiderna största spelare lägger klubban på hyllan. Få spelare har burit Vipers klubbmärke med ett större hjärta än Johan. Vi hoppas att kärleken till klubben gör att vi tillsammans en gång i framtiden hittar nya uppdrag hos oss som kan attrahera Johan. Hos oss står dörren alltid öppen säger Stefan Angeskog, klubbchef Växjö Vipers

Även Niklas Nordén, tränare i Växjö Vipers 2013-2019 ger oss sina tankar om Johan Roos.

-Johan Roos är inte bara en trotjänare för Växjö Vipers i mina ögon. Han besitter en personlighet och attityd som alltid väljer laget före sig själv för att få ut maximalt resultat av många. Från min första dag i Vipersskjortan har Johan stått för en pondus som är svårt att finna motsvarighet i.

-Hans passion för andra människor har lett fram till ett rejält ledarskap där han inte bara hjälpt andra att ta nya steg utan även sig själv. Att Johan nu väljer att gå vidare från innebandyn är en sorg inte bara för fansen och publiken i Växjö utan även för innebandyn i stort. Hans enormt okänsliga bollbehandling i kombination med enorm kraft och energi har varit så underhållande på såväl matcher som träningar. Alla dessa skratt och leende oavsett om det bestått av en felträff eller en tackling har skänkt så mycket glädje under så många år. Som alltid när det gäller en ”Roosare” så kommer iaf mina sinnen alltid hoppas comeback inom det närmsta säger Niklas Nordén.