Vinst över Kalmarsund i Svenska Cupen

12 september 2021 10:01

Vipers kunde vinna det första mötet i åttondelsfinalen mot Kalmarsund med 7-3

Växjö Vipers-Kalmarsund 7-3 (1-1, 2-1, 4-1)

Mål, Växjö: Manuel Maurer 3, Marcus Ekengren 2, Marcus Jonsson, Tommy Bolin. Mål, Kalmarsund: Anton Nilsson, Jesper Lindström, Kevin Björkström.

Vipers tog ledningen via Marcus Ekengrens 1-0 efter 12.50 vilket var Växjös ända skott under den första perioden. Kalmarsund utjämnade efter 17.02 genom Anton Nilsson. Andra perioden blev något öppnare rent chansmässigt, och efter 8.46 gjorde Jesper Lindström gjorde 1-2 exakt i samma ögonblick som Vipers blev fulltaligt efter en utvisning. Manuel Maurer kvitterade till 2-2 på kontring efter 10.24 på . Marcus Ekengren kunde sedan två minuter innan pausvila sätta 3-2 till Vipers.

Kalmarsund skulle kvittera till 3-3 men sedan var det Vipers för hela slanten och man kunde göra fyra raka mål. 4-3 genom Marcus Jonsson efter 14.12 och 5-3 genom Manuel Maurer efter 14.48. Tommy Bolin gjorde 6-3 med knappa tre minuter kvar och Manuel Maurer kunde spika slutresultatet till 7-3 genom mål i tom kasse då Kalmarsund tagit ut målvakten.