Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 2 matcher
Lördag
28 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 2 matcher
Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Torsdag
17 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match

Markus Jonsson inför Dalen

9 oktober 2020 15:38

På söndag tar Vipers emot Dalen i Fortnox Arena. Hör lagkapten Markus Jonsson tankar om den matchen, premiären mot Pixbo och känslan i laget.


Markus Jonsson inför Dalen

Grattis till uttagningen till landslaget! Hur känns det?

-Det är alltid kul och en ära att bli uttagen till landslaget och det är en bekräftelse på att jag någonstans gör rätt saker. Det blir ju lite speciellt den här gången då Finland inte är med pga corona och vi har dubbelmöten med Schweiz och Tjeckien.

Hur känns din egen form?

-Den känns ok, att den är på uppåtgående. Det var kul att spela en match som betyder något. Det märktes att det var länge sedan och det ger en extra sporre.

Vad tycker du så här några dagar efter premiären om er insats mot Pixbo?

-Vi gör en jäkligt bra match! Det svänger fort leder och vi med 2-0 och hade läge att göra 3-0. Sedan får de 2-1 istället och det gjorde nog att vi tappade trepoängaren. Det var en bra premiär, skönt att se att vi har den nivån i oss mot ett lag som Pixbo. Vi har pratat om att ha mer bollinnehav och det visade vi prov på vilket är extra svårt att göra det borta mot Pixbo. Försvarsspelet var mycket bra och Kastengren grym i målet.

Hur känns det i laget och gruppen, ni har ju jobbat mycket med sammanhållningen.

-Det är skitkul! En riktigt bra grupp, inspirerande och utvecklande och många vill bli bättre och har stor potential. Vi har ett ungt lag vilket märks på träningarna när vi spelar de äldre mot de yngre och flera i det äldre borde varit med i det yngre!

Dalen hemma på söndag, vilka är dina tankar kring den matchen?

-De hade en del spelare borta i premiären, några namnkunniga. De spelar ett högt försvarsspel och vill springa mycket och går fram offensivt. Det öppnar kanske upp för spelvändningar hos oss men vi vill såklart fortsätta på den inslagna vägen med mycket bollinnehav och vårda bollen. Vi gjorde det bra mot Pixbos höga press när de klev upp i planen och hoppas kunna ta med oss det där ifrån till matchen mot Dalen.

/Ola Agermark