Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Markus Jonsson inför Dalen

9 oktober 2020 15:38

På söndag tar Vipers emot Dalen i Fortnox Arena. Hör lagkapten Markus Jonsson tankar om den matchen, premiären mot Pixbo och känslan i laget.


Markus Jonsson inför Dalen

Grattis till uttagningen till landslaget! Hur känns det?

-Det är alltid kul och en ära att bli uttagen till landslaget och det är en bekräftelse på att jag någonstans gör rätt saker. Det blir ju lite speciellt den här gången då Finland inte är med pga corona och vi har dubbelmöten med Schweiz och Tjeckien.

Hur känns din egen form?

-Den känns ok, att den är på uppåtgående. Det var kul att spela en match som betyder något. Det märktes att det var länge sedan och det ger en extra sporre.

Vad tycker du så här några dagar efter premiären om er insats mot Pixbo?

-Vi gör en jäkligt bra match! Det svänger fort leder och vi med 2-0 och hade läge att göra 3-0. Sedan får de 2-1 istället och det gjorde nog att vi tappade trepoängaren. Det var en bra premiär, skönt att se att vi har den nivån i oss mot ett lag som Pixbo. Vi har pratat om att ha mer bollinnehav och det visade vi prov på vilket är extra svårt att göra det borta mot Pixbo. Försvarsspelet var mycket bra och Kastengren grym i målet.

Hur känns det i laget och gruppen, ni har ju jobbat mycket med sammanhållningen.

-Det är skitkul! En riktigt bra grupp, inspirerande och utvecklande och många vill bli bättre och har stor potential. Vi har ett ungt lag vilket märks på träningarna när vi spelar de äldre mot de yngre och flera i det äldre borde varit med i det yngre!

Dalen hemma på söndag, vilka är dina tankar kring den matchen?

-De hade en del spelare borta i premiären, några namnkunniga. De spelar ett högt försvarsspel och vill springa mycket och går fram offensivt. Det öppnar kanske upp för spelvändningar hos oss men vi vill såklart fortsätta på den inslagna vägen med mycket bollinnehav och vårda bollen. Vi gjorde det bra mot Pixbos höga press när de klev upp i planen och hoppas kunna ta med oss det där ifrån till matchen mot Dalen.

/Ola Agermark