Förlust borta mot Helsingborg

5 december 2019 08:04

Vipers förlorade borta mot Helsingborg med 4-3 efter en tät och tuff första period och dominans i den andra av Vipers. I tredje perioden föll man ihop och Helsingborg kunde ta hem segern med uddamålet.

FC Helsingborg-Växjö Vipers 4–3 (1–1, 0–2, 3–0)

Första perioden: 1–0 (9.36) Max Wahlgren (Jonathan Nilsson, spel fem mot tre), 1–1 (13.18) Manuel Engel (Philip Fox). Skott: 9–4.

Andra perioden: 1–2 (1.17) Felix Göthberg (Manuel Engel), 1–3 (4.09) Simon Westgärds (Johan Roos). Skott: 4–10.

Tredje perioden: 2–3 (9.15) Andreas Lindholm (Linus Nordgren), 3–3 (13.15) Philip Sannum (Gustav Svensson), 4–3 (14.48) Jonathan Skoglösa (Fredi Petersson). Skott: 9–6. Publik: 451.

Första perioden blev jämn och tuff där Helsingborg tog ledningen ganska tidigt i matchen. Manuel Engel kvitterade till 1–1 vilket stod sig perioden ut.

Felix Göthberg och Simon Westgärds gav Vipers ledningen med 3–1 innan ens fem minuter hade spelats av mittperioden. Vipers spelade bra och kunde kontra på hemmalaget.

I tredje förll Vipers ihop och Helsingborg kunde göra tre raka mål. Skador under matchen på Karl-Johan Ahlroth och André Andersson störde och Christian Guntsch fick vaska om friskt i laget. Nästa match är hemma mot Visby på söndag.