Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Vipers värvar landslagsmeriterad målvakt

7 maj 2021 15:52

Vipers har värvat den finländska målvakten Santtu Strandberg som kommer närmast från EräViikingit.


– Sverige är en bra plats att vara på för mig och jag tror alltid att det öppnas möjligheter när det sker förändringar. Jag har spelat i finska ligan i tio år och i EräViikingit i fyra. Det här är ett nytt steg som pushar mig, säger han till Sportexpressen.

Målsättningen är att jaga SM-guld med Växjö och att ta sig tillbaka in i det finska landslaget.

– Konkurrensen där är tuff men jag vill vara en del av landslaget och bli en bättre målvakt. Det är en tuff situation att hinna slå mig in i laget till VM men jag försöker alltid och det är min dröm. Och varje säsong jag spelar siktar jag på att vinna mästerskapet, säger han vidare till Sportexpressen.

Växjös Erik Eskils om värvningen:

– Detta har varit ett märkligt år på många sätt. Inte minst vårt trassel med målvakter. Vi har kommit fram till att vi bör hitta en senior och erfaren målvakt om och ifall Viktor inte hinner repa sig till starten. Det är lång tid kvar men Viktors tillfrisknande tar tid och det känns bättre att kunna göra det nu i lugn och ro. Santtu är verkligen kul att få in. Och med hans ambitioner att ta sig in i landslaget igen så tror jag vi kan ge honom bästa tänkbara förutsättningar.