Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Fredag
19 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Tisdag
23 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 2 matcher
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Söndag
11 Apr 1 match

Vipers värvar landslagsmeriterad målvakt

7 maj 2021 15:52

Vipers har värvat den finländska målvakten Santtu Strandberg som kommer närmast från EräViikingit.


– Sverige är en bra plats att vara på för mig och jag tror alltid att det öppnas möjligheter när det sker förändringar. Jag har spelat i finska ligan i tio år och i EräViikingit i fyra. Det här är ett nytt steg som pushar mig, säger han till Sportexpressen.

Målsättningen är att jaga SM-guld med Växjö och att ta sig tillbaka in i det finska landslaget.

– Konkurrensen där är tuff men jag vill vara en del av landslaget och bli en bättre målvakt. Det är en tuff situation att hinna slå mig in i laget till VM men jag försöker alltid och det är min dröm. Och varje säsong jag spelar siktar jag på att vinna mästerskapet, säger han vidare till Sportexpressen.

Växjös Erik Eskils om värvningen:

– Detta har varit ett märkligt år på många sätt. Inte minst vårt trassel med målvakter. Vi har kommit fram till att vi bör hitta en senior och erfaren målvakt om och ifall Viktor inte hinner repa sig till starten. Det är lång tid kvar men Viktors tillfrisknande tar tid och det känns bättre att kunna göra det nu i lugn och ro. Santtu är verkligen kul att få in. Och med hans ambitioner att ta sig in i landslaget igen så tror jag vi kan ge honom bästa tänkbara förutsättningar.