20 Apr 1 match
22 Apr 1 match

Vinst i smålandsderbyt mot Kalmarsund med 7-4

31 januari 2021 16:22

Vipers tog en mycket meriterande seger då man besegrade serieledarna Kalmarsund efter en mycket stabil insats

Vipers gjorde en gedigen insats i första perioden mot serieledarna Kalmarsund. Ett stabilt försvar och effektiva avslut gav ledning med 3-1. Vipers gjorde första målet efter 3:16 genom mål av Felix Göthberg. 2-0 kom efter 9:33 då Tommy Bolin helt fri med Kalmarsunds målvakt kunde sprätta upp bollen i nättaket. Kalmarsunds enda mål i perioden skulle komma i powerplay efter 15:05. Bortalaget jagade en kvittering men det var Vipers och Tommy Bolin som utökade ledningen till 3-1 efter 19:40.

Andra perioden inleds med ställningskrig och Kim Nilsson missar en straff efter 4:59 in i perioden. Kalmarsund kvitterar lite orättvist till 3-2 efter 30:14. Vipers kan trycka in 4-2 i powerplay efter 33:58, målskytt Tommy Bolin som därmed gör hattrick. Kalmarsund replikerar och reducerar till 4-3 bara minuten senare.

Kalmarsund rivstartar tredje perioden med mål efter redan trettiotvå sekunder till 4-4. Vipers kan ändå mala på och Tommy Bolin gör sitt fjärde mål till 5-4 efter 47:09. Karljohan Ahlroth gör 6-4 i powerplay 58:29 in i matchen och sedan kan Felix Göthberg göra 7-4 med en halv minut kvar och Vipers tar hem smålandsderbyt.