Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Växjö Vipers i ny satsning på tjej- och daminnebandy

29 mars 2023 12:02

Växjö Vipers vill ta sin tjej- och daminnebandy till nästa nivå. Med ny organisation och gemensam värdegrund för Växjö Vipers Dam är målet att säkra återväxten av både spelare och ledare.


– Vi vill få ännu fler tjejer och damer att vilja börja spela och satsa helhjärtat på innebandy. För att hamna där behöver vi göra en hel del förändringar på damsidan, säger Henric Olofsson, Sportchef Dam på Växjö Vipers.

Växjö Vipers är en av de mest framgångsrika innebandyklubbarna i Småland. Just nu spelar herrarnas A-lag i Svenska Superligan och damernas A-lag i Allsvenskan.

På damsidan har man sett en försämrad återväxt från ungdomsverksamheten till både Damakademin – Växjö Vipers elitförberedande verksamhet – och A-laget. Avsaknaden av såväl organisation som kultur har också gjort att det har saknats en röd tråd för hur spelare på olika nivåer ska utvecklas för att vilja och våga ta nästa steg. En annan utmaning har varit att rekrytera ledare som vill följa med spelarna på deras resa.

– Det vi gör nu är att skapa en helt ny organisation med tydliga roller och förväntningar. Där flera olika kompetenser och erfarenheter finns representerade och kan bidra till att skapa samsyn kring allt från spelarutveckling till förväntningar och krav, säger Henric Olofsson.

Parallellt jobbar man med att bygga en kultur som ska underlätta för Växjö Vipers Dam att nå sina mål. På kort sikt är några av de sportsliga målen att etablera A-laget som ett stabilt allsvenskt lag och höja attraktionskraften för intaget till NIU (nationellt godkända idrottsutbildningar). På sikt är målet att A-laget ska tävla om en plats till SSL och etablera Damakademin som ett stabilt division 1-lag.

– Vi behöver höja nivån i alla delar av vår verksamhet och skapa en vi-känsla så att alla känner att det de gör på träningar och runtomkring innebandyn bidrar till att hela Växjö Vipers utvecklas. Vi ska vara en förening där det spelas rolig och offensiv innebandy, avslutar Henric Olofsson.

För mer information, kontakta gärna: Henric Olofsson, Sportchef Dam, 070-919 70 43, [email protected] Mathias Jordevik, Verksamhetschef, 070-548 68 21, [email protected]