Vinst för Vipers borta med Kalmarsund med 3-2 i premiären

16 september 2022 19:38

Det blev en jämn premiärmatch i SSL mellan Vipers och Kalmarsund på fredagskvällen som bortalaget till slut kunde ta hem

Det blev som väntat en jämn första period mellan Kalmarsund och Vippers i kvällens SSL-premiär. En del permiärnerver och känslor. Vipers fick chansen att ta ledningen efter åtta minuter på straff men André Andersson kunde inte förvalta den. Vipers skulle ändå kunna ta ledningen genom mål av Markus Jonsson efter 10.23 assisterad av André Andersson. I den sextonde minuten kunde hemmalagets Kim Nilsson kvittera till 1-1 vilket stod sig perioden ut.

Andra perioden fortsätter se ut som den första men det är hemmalaget som ska göra första målet till 2-1 efter 4.44 när Vipers har en spelare i utvisningsbåset. Vipers kämpar på och det ger utdelning då Manuel Maurer kan kvittera till 2-2 12.55 in i perioden. Med lite mer än en minut kvar av perioden kan sedan André Andersson göra 3-2 för Vipers inför den tredje perioden.

Tredje perioden präglades av den del stiltje där lagen tog ut varandra. Hemmalaget jagade på för en kvittering. Vipers försvarar sig bra och sticker emellanåt upp och hotar hemmalagets mål. Med knappa två minuter kvar av matchen tar Kalmarsund ut målvakten för spel 6 mot 5. Vipers kan hålla undan och vinna med 3-2. Ett rättvist resultat sett till hela matchen då man skapar flest chanser och stänger ner hemmalaget.