Vinst för Vipers mot Helsingborg i första kvartsfinalen

17 mars 2023 19:05
SSL

Det blev en första tight och tuff kvartsfinal mellan Vipers och Helsingborg

Det blev en ganska fartfylld första period i den första kvartsfinalen mellan Vipers och helsingborg. Båda lagen vaskade fram en hel del chanser men det var Vipers som skapade de flesta och bästa. Båda lagens målvakter spelade bra och höll nollan inför den andra perioden.

Det blir en jämn andra period där Vipers har mest boll. Helsingborg hotar väl med spelomställningar och kan göra 0-1 efter 7.21. Vipers har svårt att ta till vara sina chanser och Edling i bortalagets mål spelar bra. Samuel Folkesson/Algman lyckas föra mål till 1-1 för Vipers efter 9.16 vilket står sig perioden ut.

Sista perioden blir spännande och Vipers har fortsatt svårt att göra mål på alla sina chanser. Det ska dröja ända till 16.56 och powerplay innan Tommy Bolin kan göra det matchavgörande målet till 2-1 för Vipers.