Makalös vändning efter 0-5. Damlaget vann i Smålandscupen

21 februari 2023 19:19
Smålandscupen

Med fem spelare frånvarande åkte Vipers Dam till Olofströms lilla och trånga hall för semifinal i Smålandscupen. Det blev en av de märkligaste matcherna.

Olofström inleder ursinnigt och vräker iväg skott så fort dom får bollen. Och på sju-åtta skott sitter fem rätt upp i krysset, en otrolig utdelning. Efter 10 minuter står det 5-0 till Olofström. Vipers tjejer blir så klart skakiga och stressade av detta, allt går ju in. Tränare Matts tar time-out och snackar igenom det hela. Vipers gör strax 5-1 men 6-1 kommer på ett turskott på halvvolley. Men sedan vänder det. Därifrån, resterande 47 minuter av matchen, vinner Vipers med 7-1. Trots att laget får jobba i uppförsbacke och är mentalt nedslagna, vänder tjejerna på allt, ta över matchen mer och mer och vinner till slut rättvist.

Det står 6-3 efter en period. I början på andra gör Vipers 6-4 och 6-5 snabbt och Olofström blir darriga. 7-5 kommer från deras i särklass vassaste spelare Alexandra Näsman. Vipers gör 7-6, vilket är resultatet efter två perioder.

I den tredje är Vipers det klart bästa laget. Olofström har en femma med otrolig kvalitet och rutin, och dom skapar vissa lägen, men orken och kunnandet räcker inte. I tredje gör Vipers två mål och vinner till slut med 7-8. Det avgörande målet är ett rent klassmål av Hanna Jönsson, som får en läcker långpass mitt i banan, vänder bort tre hemmaspelare med en nästan hängande på ryggen, rycker ifrån med kvicka fötter och placerar bollen iskallt i bortre burgaveln.

Poäng görs av Hanna Jönsson (1+3), Emilia Lindgren (3+0), Stina Agermark (2+0), Cajsa Engdahl (1+1), Annie Bokelund (1+0) samt Ida Åkesson, Wilma Hedberg och Sofie Dahl, alla tre en assist vardera.

Matchens lirare är duon Emilia Lindgren och Hanna Jönsson, som hela tiden skapar mängder av chanser. Men stor eloge till alla för en otrolig mental styrka, att vända underlägen 5-0 och 6-1 till seger.