Torsdag
18 Apr 1 match

Vipers stod för en mäktig vändning och krossade Pixbo

17 januari 2021 16:55

Det såg kört ut för Vipers efter drygt halva matchen men en mäktig vändning bäddade för seger med 11-6 över Pixbo.

Vipers gjorde en ganska bra första perioden mot Pixbo men hade svårt att få in bollen. Man hade dessutom chanser två gånger om i powerplay utan att göra mål. Pixbo kunde ta ledningen med 0-1 efter 5.34 och gästerna ökade på til 0-2 femton minuter in i matchen genom mål på straff.

Andra perioden startade illa för Vipers med ett mål i bake redan efter ju sekunder. Victor Hansson kunde ge lite hopp till hemmalaget med reducering till 1-3 en och en halv minut senare. Skulle sedan går fram till en synes säker 1-5 ledning. Men Vipers ville annat, inom loppet av åtta minuter kan hemmalaget göra fyra mål genom Samuel Folkesson/Algman som gör två stycken, Felix Göthberg och Tommy Bolin. Vipers är med i matchen igen.

Fick man en dålig start på andra perioden så var starten desto bättre i den tredje då Ludwig Persson gör mål redan efter 44 sekunder. Pixbo kvitterar sedan till 6-6 men det blir deras sista mål i matchen. Vipers gör ett monsterryck och sätter fem mål i tur och ordning av Kevin Rigogiannis, Tommy Bolin, Patrik Gustavsson, Felix Göthberg och Victor Hansson som fastställer slutresultatet till 11-6.