Storseger för Vipers mot Helsingborg i den tredje kvartsfinalen

21 mars 2023 19:36

Det blev jämnt in i den tredje perioden men då växlade Vipers upp och körde över Helsingborg

Första perioden i den tredje kvartsfinalen mot Helsingborg blev jämn. Vipers var det lag som skapade flest chanser och borde satt fler mål. Vipers tog ledningen efter 7.44 genom mål av Jesper Sankell. I den sextonde minuten kunde Marcus ekengren satt 2-0 för hemmalaget. Någon minut senare skulle Helsingborg reducera till 2-1 vilket stod sig perioden ut.

Redan efter 1.10 spelade av den andra perioden kan helsingborg kvittera till 2-2. Vipers har inte riktigt samma fart som i den första perioden och matchen står och väger. Vipers kan sedan i powerplay ta ledningen med 3-2 och det är Jesper Sankell som gör mål igen. Lyckan blir inte så lång då bortalaget kan kvittera till 3-3 tre minuter senare.

Det var jämnt i åtta minuter in i den tredje perioden när Vipers tryckte gasen i botten och körde över bortalaget. Jesper Sankell satte 4-3 efter 10.01. Tolv sekuder senare gör Manuel Maurer 5-3. Vipers gör sju raka mål och de resterande görs av Markus Jonsson, Jesper Sankell, Samuel Folkesson/Algman (2) och Manuel Maurer. Vipers leder nu med 3-0 i matcher.