Lördag
08 Feb 2 matcher
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 2 matcher

Johan Schönbeck inför Jönköping

11 februari 2020 14:11

Imorgon är det smålandsderby hemma i Fortnox Arena mot Jönköping och Johan Schönbeck ger sina tankar inför den matchen och det lämpliga uppehållet som varit.


Hej Johan! Ni har haft uppehåll och hunnit spela en match efter det. Hur väl kom uppehållet för er?

-Vi har behövdes sargade fysiskt och mentalt så det kom mycket lägligt. Vi har hunnit samla kraft och träna bra och lägga fokus på delar i träningen som är viktig. Skönt för mig i den här situationen att ha lite träningstid med laget och få fram olika tankar. Det gjorde också att Patrik och Victor kunde komma tillbaka fullt ut. Det är väldigt positivt och välbehövligt, vi har gått runt på tunn trupp. De märktes både i senaste matchen och på träning att de är att de är tillbaka.

Ja, vinst mot Höllviken. Tankar kring den matchen?

-Vi gör en från början och en bra bit in i andra perioden en riktigt bra match. Vi är stabila och kontrollerar matchbilden på ett behagligt sätt. Sedan börjar vi tulla på lite saker men det är ett bra steg framåt. Kändes in i tredje att det inte uppstår samma stress som i tidigare matcher när de gör sina mål i tredje.

Smålandsderby imorgon mot Jönköping, vad tänker du inför den matchen?

-Vi har fyra raka förluster den här och förra säsongen mot dem och de har blivit ett litet spöke för oss. Det är mest enskilda misstag i den senaste matchen som ger dem segern. Vi måste vara smaratare och noggrannare. Lite derbykänslor men man skulle vilja att den känslan växer till sig ännu mer om man jämför med våra matcher mot Kalmarsund och våra duster med Mullsjö, jag hoppas på den känslan imorgon.

Ni har ett tufft schema framöver och hur ser det ut i laget?

-Ramirez fortfarande borta. Det lite småförkylt här och där men det är dag för dag.

-Vi kommer behöva vinna många av våra matcher för att nå slutspel och har många bortamatcher. Efter den här hemmamatchen har vi bara Linköping och Mullsjö hemma men vi måste vinna borta också. Det låter alltid klyschigt men det är match för match som gäller och vinna en match i taget för att sätta oss i bättre läge inför nästa match.

/Ola Agermark