Fredag
26 Mar 2 matcher
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Söndag
19 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Tisdag
09 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Måndag
27 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

Johan Schönbeck inför premiären mot Mullsjö

17 september 2021 11:19

På söndag är det dags för premiär i Svenska superligan och vi tog ett litet snack med Johan Schönbeck inför matchen mot Mullsjö.


Johan Schönbeck inför premiären i SSL mot Mullsjö

Hur tycker du försäsongen och de nya spelarna kommit in i laget?

-Våra nya spelare har kommit in bra i laget. Vi har en grupp som varit välkomnande och tagit hand om dem. Det var lite tufft för Adam Nilsson som skadade sig för fem veckor sedan och inte kunnat ta för sig på planen men som kommit in bra socialt.

-Försäsongen har varit konstig mot hur den brukar vara. Vi hade egentligen bara en helg att lägga träningsmatch på. Vi mötte Kalmarsund för tidigt då lagen inte hade många träningar i benen. När vi mötte Warberg så var det landslagsläger samtidigt.

-Den enda helgen alla var tillgängliga och alla lag kunde lägga bra träningsmatcher mötte vi Linköping men då har man lagt förbundsdomarhelg och vi fick ha domare från lägre divisioner. I Svenska Cupen hade det räckt med enkelmöte mot Lagan. Sedan kändes det efter det gött att möta Kalmarsund, tuffare motstånd. Såklart var det skönt att vinna och extra skönt att få slå ut dem just dem!

Premiär mot Mullsjö borta i Karlskrona och viss rivalitet mot dem genom åren. Hur ser du på att ha hemmapremiär borta?

-Jag känner inte så mycket drama kring det. Vi kommer från ett år med en tom arena och ser fram emot en större arena och lite kul arrangemang. Det är inget jag märkt att man funderat i laget så mycket kring. När det gäller rivalitet så har Mullsjö historiskt varit det största men Kalmarmötena har gått om det med Mullsjö på god andra plats.

Vad tror du om själva matchen, historiskt har det varit mycket kontringsspel när ni mötts men var lite annorlunda förra säsongen då ni spelade mer med att ha större bollinnehav och föra matcher.

-Mullsjö tippas med all rätt precis som vi på övre halvan. Det är ett bra lag som tappat några bra spelare men ser ändå starka ut. De har offensivt spännande spelare och kommer komma ut med bra kvalitet. Vi kommer nog se en match mer mot kontringsspel igen, det vill säga en mer gammal matchbild. Vi kommer att försöka ta bollen snabbare och ställa om. Jag har en bild av en intensiv match med en hel del målchanser och förutsättningar för en fysisk match. Innebandyn idag går mer en mot en dueller och aggressivt på bollförare.

Hur är läget i laget?

Adam Nilsson är skadad och Noah Alex är långstidsskadad i övrigt är alla tillgängliga.

/Ola Agermark