Förlust mot Kalmarsund med 5-3

12 april 2022 19:37

Det blev förlust med 5-3 i den fjärde semifinalen mot Kalmarsund

Det blev en mycket jämn första period i Kalmar när den fjärde semifinalen mellan Vipers och Kalmarsund spelades in för fullsatta läktare. Det dröjde ända tills den nittonde minuten innan något av lagen kunde förvalta ett läge och göra mål och det var hemmalaget som gjorde det. Vipers skulle däremot replikera direkt och kvittera till 1-1 bara tio sekunder senare genom mål av Manuel Maurer.

Den andra perioden fortsatte vara jämn med bra chanser åt båda hållen. Kalmarsund gjorde 2-1 i den sjätte minuten och Vipers kunde kvittera genom Manuel Maurer två minuter senare. Efter 15.03 gör sedan Kalmarsund 3-2. Vipers får en dubbelutvisning i en tilltrasslad situation och Kalmarsund en spelqre utvisad. I spel fyra mot tre kan Kalmarsund göra 4-2.

I tredje perioden jagar Vipers mål men har svårt att få in bollen. Istället utökar Kim Nilsson Kalmarsunds ledning till 5-2 14.21 in i perioden. Det ska bli ett mål till i matchen och det är Vipers Samuel Folkesson/Algman som gör det efter 15.23. Matchen slutar 5-3 och det är kvitterat till 2-2 i matcher. Nästa match spelas på torsdag i Fortnox Arena.