Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 2 matcher
Lördag
28 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 2 matcher
Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Torsdag
17 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match

Manuel Maurer återvänder till Vipers

20 november 2020 14:45

Manuel Maurer återvänder till Växjö Vipers


Manuel Maurer återvänder till Växjö Vipers

Den schweiziska innebandyligan har pausats och ett Coronadrabbat Växjö Vipers har efter tre flyttade matcher ett tufft schema framför sig i december. Att då kunna få låna in Manuel Maurer som redan känner klubben, tränarna och stora delar laget känns som en väldigt bra lösning. Maurer kommer i första läget att stanna till den 21 december och därmed vara tillgänglig i 6 matcher. Lånet kan även komma att förlängas över ytterligare två matcher i mellandagarna.

Maurer spelade för Vipers säsongen 2018/2019 och gjorde då 57 poäng, varav hela 35 mål. Det är just som poängspelare Maurer gjort sig känd både nationellt och internationellt genom åren. En ytterligare anledning till att Maurers ankomst passar extra bra just nu är att det tjeckiska lånet Mikulas Krbec måste vända hem till Sparta Prag då man beslutat att dra igång den tjeckiska ligan kommande vecka.

”Vi får inte vara naiva utan inser efter det vi gått igenom de senaste veckorna att en för smal trupp skulle göra oss väldigt sårbara under kommande månad. Det finns inga garantier för att inte fler spelare blir sjuka, och några av dem som varit sjuka kommer att vara påverkade av det en tid framöver” säger Johan Schönbeck

”Maurer tog kontakt redan för några veckor sedan, men då hade vi just lånat in Krbec och ingen visste hur länge ligan i Schweiz skulle pausas. Då kändes det inte aktuellt, men nu är läget ett annat. Jag tycker det här är en helt grym lösning där vi får in en riktigt bra spelare som har alla förutsättningar att snabbt acklimatisera sig och verkligen kunna bidra” säger Johan Schönbeck

Växjö Vipers är tacksamma mot Floorball Köniz som ser gemensamma vinster i att Maurer tränar och spelar matcher i Vipers, men också mot Manuel Maurer själv som gör detta helt utan ekonomiska anspråk. Kärleken till innebandyn och Växjö Vipers, samt den professionella viljan att hålla sig i bästa form blev avgörande för beslutet.