Vinst i första semifinalen mot Dalen

7 oktober 2021 08:03

Vipers kunde vinna de första semifinalen i Svenska Cupen mot Dalen med 7-5

Växjö Vipers-Dalen 7–5 (2–2, 2–1, 3–2)

Mål, Växjö: Manuel Maurer 3, Tommy Bolin 2, Simon Larano, Samuel Folkesson Algman.

Mål, Dalen: Rasmus Andersson, Viktor Nystedt, Alexander Hedlund, Emil Wiklund, Michel Wöcke.

Publik: 529.

Det blev en jämn och spännande semifinal i Fortnox Arena på onsdagskvällen. Gästerna kunde t ledning dirket i första minuten på ett frislag men Vipers kvitterade på samma sätt två minuter senare via Manuel Maurer. Dalen skulle återigen ta ledningen, detta efter 14.47, men Vipers kvitterade innan periodpaus till 2-2 genom mål av Simon Larano som gjorde debut och sitt första mål i A-laget.

Det var bättre tempo i den andra perioden. och den här gången kunde Vipers Manuel Maurer göra mål i första minuten. Dalen kvitterade fyra minuter senare men Tommy Bolin satte 4-3 för Vipers i sjätte minuten vilket faktiskt stod sig perioden ut.

Dalen kvitterar till 4-4 efter en och en halv minut i tredje perioden. 12.21 in i perioden gör Vipers 5-4 signerat Tommy Bolin och bara fyrtio sekunder senare sätter Samuel Folkesson/Algman 6-4 efter en soloprestation från eget mål. Dalen reducerar efter 15.15 till 6-5 på straff men Vipers ska kunna sätta en boll till i dalens tomma målbur på slutet genom Manuel Maurer som fastställer slutresultatet till 7-5. Retur den 26 oktober uppe i Umeå.