Vinst i smålandsderbyt mot Jönköping

19 februari 2023 09:20

Vipers kunde vinna smålandsderbyt på lördagseftermiddagen med 7-3 över Jönköping

Det blev ett mindre hett smålandsderby mot Jönköping än vad det brukar bli. Första perioden blev ganska händelsefattig och med lågt tempo. Vipers tog ledningen med 1-0 efter tre minuter genom Tommy Bolin. Jönköping kvitterade bara minuten senare och det blev de enda målen som gjordes under första perioden.

I den andra perioden var det högre tempo och framför allt hos hemmalaget. Trots det så är det Jönköping som gör första målet efter två minuter. Sedan är det mest Vipers och man gör två taka mål genom Manuel Maurer och André Andersson och man har 3-2 inför den sista perioden.

Den sista perioden handlar mest om Vipers. Tommy Bolin gör 4-2 efter 3.50. I den eflte minuten sätter han 5-2. Linus Pettersson gör 6-2 och Felix Göthberg 7-2 i tom målbur. Jänköping ska göra ett tröstmål i den sista matchminuten och Viper vinner med 7-3.