Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Intervju med Christian Guntsch om nya rollen som tränare för Vipers

8 april 2019 17:00

Intervju med Christian Guntsch om nya rollen som tränare för Vipers. Vi får reda på hur han ser på sitt nya uppdrag och hur han ser på innebandyn idag jämfört när han själv spelade.


Tankar om att leda A-laget? Utmaningar?

-Det är en kul utmaning. På något sätt är det som att cirkeln sluts nu då jag varit spelare i Vipers och assisterande tränare och nu tar klivet in som huvudtränare. Det är något jag alltid velat. Jag vill såklart göra ett så bra jobb som möjligt för min moderförening och jobbet har redan rivstartat!

Hur ser du att skillnaden är på innebandyn jämfört när du själv spelade?

-Framför allt så är det stor skillnad på allt runt omkring. Allt är mycket proffsigare idag och inte minst spelarna. Det var mindre pengar då även om det inte är jättemycket idag och idag är det riktiga arenor för innebandy på flera ställen.

-Överlag så är det en proffsigare idrott och man måste som spelare vara det i allt, det går kanske inte lite som förr att leva mer på talang. Sedan går det mycket snabbare nu med högre tempo även om det finns lag som fortfarande spelar mycket back-back.

Hur ser du på Vipers som förening då och nu?

-Det största är väl att man är samlade på ett ställe och att man blivit ett med Vöikers. Man är en stor förening vilket ger stora fördelar. Hela föreningen är viktig på ett annat sätt. Vi hade inte haft ett SSL-lag utan all verksamhet under oss i resten av föreningen. Vi i A-laget ska också ge tillbaka till resten av förening.

-Man har också mycket bättre förutsättningar nu med arenan, arenastaden osv. men det ger oss också en större kravbild jämfört med då. Sedan var det mer skralt med resurser de första åren på 2000-talet, om man skulle kunna åka på bortamatcher osv.

Några tankar om hur ni ska spela innebandy med dig vid rodret?

-Vipers har varit en frisk fläkt i SSL sedan man kom dit. Vi har stått för en positiv och stundtals fysisk innebandy och det ska vi fortsätta med. Tanken är en fantasifull och snabb innebandy. Vi ska jobba med att fortsätta att vara elit på alla plan. Vi kommer att använda fler aktörer runt omkring oss för att bli bättre som en helhet och för att spetsa laget som tex när det gäller kost, fys, idrottspsykologi.

-Vi ska fortsätta ligga i framkant och testa nya saker, något som vi stått för genom åren. Nu är det till att se över truppen och hitta de spelare som vill något med sin idrott. Vi vill fortsätta värva nya unga killar som kan utvecklas hos oss vilket vi varit bra på. Som vanligt är det också några spelare som lämnar oss.

/Ola Agermark