Torsdag
18 Apr 1 match

Vinst mot Craftstaden efter sekund-drama

18 november 2023 17:25

Vipers dam tog en mycket viktig seger borta mot Craftstaden på lördagen. Craftstaden är erkänt svåra på sin hemmaplan och är normalt väldigt målsnåla. Matchen slutade med seger för våra tjejer med 5–4 efter stor dramatik. Matchen började dåligt, med straffmål för hemmalaget efter endast 20 sekunder. Det stod sedan 2–2 efter två perioder. I tredje perioden förde Vipers matchen och dominerade spel och chanser. Trots det kunde hemmalaget gå fram till ledning 4–2 med ca tre minuter kvar av matchen. Coach Kosarek plockade då målvakten, och i spel sex mot fem gjorde först Ellinor Falck och sedan Stina Agermark mål; 4–4 föll efter 18.12. När klockan stod på 19.56 gjorde Ellinor Falck till slut segermålet 5–4. Sett till spel och chanser var resultatet rättvist. Stor matchhjälte blev naturligtvis Ellinor Falck, som var inblandad i samtliga tre mål i slutet (nr 8 på bilden). Övriga mål gjordes av Cajsa Engdahl och Frida Israelsson. Matchen var även debut i Viperströjan för Julia Zachrisson, som stod för assist till det avgörande målet. Hanna Jönsson fick arrangörens pris för bästa spelare i bortalaget.