Onsdag
27 Nov 1 match
Lördag
30 Nov 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

André Andersson inför Helsingborg

5 oktober 2019 12:41

Intervju med André Andersson om säsongsinledningen och inför Helsingborg ikväll.


Hej André,

Du har gjort en hel del poäng, hur känns det efter de tre inledande omgångarna? Du startade bra förra året med, någon tanke kring inledningarna?

Det känns bra, det är kul att kunna bidra med poäng! Matchen hemma mot Kalmarsund var väl en plump i protokollet. Förhoppningsvis ska det bli ändring på det i hemmamatchen ikväll.

-Förra året var man sugen som vanligt när säsongen drog igång men så att hamnar man alltid i någon liten svacka. Så här i backspegeln så hade jag nog någon motivationsgrej, kom inte gång lika bra. Just nu känns det mycket roligt och jag trivs bra här med allt!

Det har varit lite svajigt bitvis i de första matcherna för laget. Hur ser du på det?

-För det första är det innebandy och det svänger mycket i vår sport. Mot kalmarsund i första perioden är vi fantastiska och det flyter på. Sedan blir man kanske omedvetet lite nöjd. De får några skitmål där bollen studsar turligt in i mål och de går in och ändrar på sitt spel. De får lättare mål medans vi får kämpa mer.

-När vi möter Visby så skapar inget om inte vi bjuder det vilket hände i första perioden. Vi gör ändringar och maler ner dem i andra och tredje perioden. Det är ofta så att det inte avgörs förrän sista tio minuterna och i de har vi varit starka de senaste åren och vet om det. Sedan får vi ta lärdom av de sämre perioderna i matcherna. De nya spelarna i laget har skött sig mycket bra, jag är imponerad av dem.

Nu har ni en ny tränarstab, vad är skillnaden mot tidigare?

-Jag tycker det fungerar skitbra och vi äldre har fått en ny motivationskick och kommer hungriga till träningarna. Vi har en bra dialog och mycket är nytt med bla fystränare, Gunstch mm.. Sedan blev det lite annorlunda när Niklas(Nordén) lämnade, han varit speciell och hjälpt mig mycket på alla plan och jag har tagit mig till landslaget tidigare tack vare honom. Han har också blivit en mycket god vän. Men som alltid behöver man förnya i ett lag och det behövde vi nog nu.

Vad tänker du inför Helsingborg hemma ikväll?

-Det är ett lite nytt Helsingborg med nya spelare och ny stab och med Oliver Johansson nu i laget. Jag såg matchen när de mötte Höllviken och den var skittråkig men det är om deras tränare sa att det är tre poängs som är det som gäller och det är viktigare än att spela snyggt och inte ta poäng. Vi ska göra det hårda jobbet och ta tre poäng och visa vår hemmapublik att vi slår dem.

-Det brukar bli olika typer av matcher mot dem så jag är osäker på matchbilden. Jag tror att vi kommer att ha mycket boll. De har lassat in alla sina bästa i förstafemman som är vass men de har tre bra femmor. Tre bra femmor. Det kommer nog att bli tight men vi tänker dra längsta strået. Ska bli kul och jag hoppas många kommer och kollar ikväll!.