Förlust i semifinal 1 mot Storvreta

4 april 2023 19:00
SSL

Det blev en jämn och intensiv första semifinal mellan Storvreta och Vipers

Det blev inte något avvaktande spel mellan Vipers och Storvreta i första perioden som präglades av högt tempo. Vipers kunde tagit ledningen efter friläge redan efter några sekunder och hade bud på flera mål i inledningen. Istället kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. Vipers Tommy Bolin kvitterade sedan efter 9.27. Storvreta återtar ledningen efter 18.10 och kan sedan göra 3-1 i powerplay med bara elva sekunder kvar.

Uppförsbacken såg stor ut för Vipers när Storvreta gör 4-1 i den femte minuten av andra perioden då Jesper Sankell sitter utvisad. Vipers fortsätter att skaåa chanser och Samuel Folkesson/Algman reducerar till 4-2 en och en halv minut senare. Bara fyra sekunder efter det målet sätter Jesper Sankell 4-3. Det svänger nu och lite mer än en minut senare gör hemmalaget 5-3. 15.46 in i perioden kan André Andersson reducera till 5-4 och det är jämnt inför sista perioden.

Vipers kvitterar till 5-5 genom mål av Manuel Maurer 5.24 in in i sista perioden. Matchen står och väger och det dröjer till 16.54 då Storvreta gör 6-5. Vipers tar ut målvakten och jagar kvittering men det är hemmalaget som ska sätta två mål till i tom bur och ta hem matchen med siffrorna 8-5.