Förlust i semifinal 6

15 april 2023 20:35
SSL

Efter förlust på hemmaplan är ställningen nu 3-3 i matcher och vilket av lagen som tar sig till Avicii Arena (Globen) avgörs på måndag 18:30 i Uppsala.

Växjö Vipers startar piggt och Victor Hansson gör lagets första mål efter bara 39 sekunder, med assist av Niklas Ramirez. Sedan står matchen och väger lite fram och tillbaka. Efter 10.07 gör Marcus Ekengren dock 2-0 till Vipers, assisterad av Samuel Folkesson Algman. Vipers var helt klart det piggare laget, även om Storvreta hade något farligt skott på mål. Skott på mål i första perioden: 6 för Vipers och 1 för Storvreta.

I andra perioden tar Storvreta tag i taktpinnen och gör mål efter 04:31 genom Tobias Gustavsson med assist av Albin Sjögren. Efter 05:03 gör Rasmus Sundstedt 2-0 (assist Carl Kostov Bredberg).13:49 gör Storvreta även 2-3 genom Simon Götz, assisterad av Albin Sjögren. Nu böljar spelet mer fram och tillbaka med chanser för bägge lagen, men Storvreta gör målen. 16:02 gör de även 2-4 genom Otto Weidman (Mattias Samuelsson). Skotten i andra perioden: 6-11.

Efter 02:33 in i tredje perioden utökar Storvreta till 2-5, genom Otto Weidman assisterad av Rasmus Sundstedt. 06:54 blir Jesper Sankell utvisad för hårt spel och det tar inte lång tid innan Mattias Samuelsson utökar till 2-6 genom Mattias Samuelsson (Tobias Gustafsson). 07:06 blir Jesper Sankell utvisad igen för hårt spel (2+2 minuter). När det endast återstår 5 sekunder av utvisningen gör Storvreta 2-7 genom Andreas Stefansson, assist Albin Sjögren. Vipers tar Time-out efter 13:23 och plockar målvakt Santtu Strandberg. 13:40 gör Storvreta mål i öppen kasse genom Simon Götz (Albin Sjögren). 15:40, även detta i tom bur, gör Storvreta 2-9 (Otto Weidman, Albin Sjögren). Storvreta ökar sin ledning till 2-10 vid 19:08 genom Oskar Enquist (Fredrik Lindholm), vilket också blir slutresultatet.

Adidas utser Tobias Gustafsson till matchen lirare i bortalaget och Ludwig Persson i hemmalaget.