Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Intervju med Christian Guntsch inför SSL-premiären

24 september 2019 15:18

Christian Guntsch om försäsongen, nyförvärven, läget i truppen och de inledande matcherna mot Warberg och Kalmarsund


Hej Christian,

Hur känns det inför seriestarten?

-Det känns bra och ska bli kul att det drar igång. Vi är laddade!

Ni har ju gjort lite förändringar under försäsongen jämfört med tidigare, hur ser du på den?

-Vi är nöjda med försäsongen. Vi har kört lite nytt upplägg i år och till exempel jobbat mer med HPC. Vi har haft några skador och sjukdomar men är väldigt nöjda med resultaten trots att vi har kastat om en hel del i laget men det har också gjort att många har fått värdefull speltid.

Det pratas om lite nytt spelsätt, kan du utveckla det?

-Vi har gått tillbaka till det mer traditionella vipersförsvaret med mer en mot en, mer aggressivitet men delar av 1-2-2-spelet från förra säsongen är kvar. Det vill säga att kunna spela med högt försvar. Det finns något i Vipers dna när det gäller att vara ett starkt kontringslag och det kommer vi fortsätta att vara.

**Hur har du och Johan(Schönbeck) fått till ledaransvaret? **

-Han(Johan) ser stabil ut där han sitter här bredvid mig. Han säger att han ska var lugn imorgon(skratt), han blev ju utvisad mot kalmarsund….Skämt och sido, det fungerar bra och vi är båda två prestigelösa och kompletterar varandra bra. Sedan ska det klicka ihop med hela ledarstaben också.

Hur ser det ut i truppen inför premiären mot Warberg imorgon?

-Ramirez är tillbaka vid jul och då får vi se honom som ett mycket bra nyförvärv. Roos är avstängd imorgon och i helgen. Magnus Jansson missar nog de två första matcherna på grund av skada. Med andra ord har vi tapp på defensiven med tre ordinarie vänsterbackar borta men det ger möjlighet för andra att visa sig och ta plats. Det är en klar fördel att vi har en stor trupp.

Det är är en del ny ansikten i laget, kan du lite kort berätta om nyförvärven?

Erik svensson målvakt

-Erik har sett stabil och jättebra ut på försäsongen. Han har ett stort lugn är ju stor som målvakt. Sedan känner man att han har mycket rutin trots att han inte spelat i SSL tidgare.

Philip Fox back

-Vårt starkaste backnyförärv. Han står för fart i sitt spel och är ett offensivt hot. Vi tror mycket på honom inför framtiden.

Fredrik Andersson back

-Spelskicklig back och mycket spelintelligent, framför allt i uppspelsfasen.

Simon Zetterling forward

-Sett pigg ut under försäsongen, bra på många saker och stabil defensivt. Han kommer kanske spela i de två fösta femmorna och vi hoppas han ska blomma ut och göra poäng.

Simon Westgärds forward

-Slitstark rollspelare med sabba fötter och duktig i det defensiva so vi vill utveckla till att göra ännu fler poäng.

Patrik Gustavsson forward

-Rivig och rolig forward med ett bra avslut!

Fredrik Edholm forward

-Bra avslutare, tidigare gjort över fyrtiopoäng med Dalen i SSL och kommer närmast från Visby. Han har haft lite skadeproblem men vi hoppas han kommer att växa in under säsongen och se hans rätta jag när han kommit ifatt.

Kasper Qvarfordt back

-Vi har flyttat upp honom från Vipers Utveckling. Han har spelat ordinarie i försäsongen och matchat honom med Markus Jonsson. Han har fin blick för spelet och hotar med sin rightklubba på backen.

Ludvig Öberg back

-Han flyttas upp på dubbellicens från Vipers Utveckling och är lite lik Kasper med bra fart och avslut och spelintelligens.

Nu är det match borta mot Warberg och sedan Kalmarsund hemma, vad säger du om de matcherna och inte minst med tanke på att ni mötte båda de lagen i de sista träningsmatcherna?

-Det blir lite konstigt men vi ska möta dem tre gånger under säsongen. Problem var lite att de bokades in tidigare, innan seriematcherna var spikade. Man ser sina styrkor och svagheter och alla har videos på alla lag att tillgå så det gör egentligen inte så mycket.

-Det blir en kul bortapremiär då Warberg är tillbaka och har bra tryck i hallen. Helt klart roligare och mer energi än att tex möta Pixbo eller Höllviken borta med lite publik . De kommer att vara hungriga och vill visa sin hemmapublik vad de går för. Det gäller för oss att koppla på skallarna från första stund, man får inga gratispoäng i SSL.

-Ofta vinner nykomlingar annars mer på just det i början, någon slags underskattning. Vi ska vara bra över 60 minuter och mala ner dem och jag skiter i hur vi vinner, med hur många mål, bara det blir tre poäng. Varje spelare måste göra förberedelsejobbet att vara där med energi när vi startar matchen.

Kalmarsund kommer på besök vid hemmapremiären i helgen och tjatar om att de ska bli bäst i Småland….

-Vi siktar högre. Vi har ju som mål att komma tillbaka till Globen och bli bäst i Sverige . Kanske inte lyckas i år med det men ska de bli bäst i Småland så ska de väl ta chansen mot oss i Globen då. bli bäst tillbaka till globen. Det är i alla fall kul att ha Kalmarsund som motståndare då det redan har jobbats upp en derbystämning mellan lagen.

-Det kommer att bli roliga matcher mot dem. De huassas ju lite och försäsongsförlusten mot dem säger inte så mycket då det var genrep och det blir lite speciellt med att undvik skador, ställa över lite folk i riskzonen. Spelmässigt har vi mycket mer att ge än den matchen visade och vi i vet var vad vi har dem.