Torsdag
04 Apr 1 match

Vipers vidare till semifinal i Svenska Cupen

30 september 2021 20:36

Vipers kunde i en jämn match mot Helsingborg via ett sent avgörande ta sig vidare i Svenska Cupen

Tredje matchen mot Helsingborg på en vecka och tillbaka för första matchen i Fortnox Arena som renoverats innebar en jämn tillställning. Gästerna tog ledningen efter femi minuter och det skulle dröja nästan tolv minuter innan Vipers satte 1-1 genom Patrik Gustavsson. Bara fyrtio sekunder senare kunde Anton Kidell gör 2-1 till Vipers. Med bara sex sekunder kvar av perioden kvitterade Helsinborg till 2-2, ett psykologiskt viktigt mål.

I andra perioden dröjde det också till elfte minuten innan Vipers nätade och satte 3-2 genom mål av Manuel Maurer. Bortalaget skulle dock göra två mål innan periodpaus.

6.31 in i tredje gör Helsingborg 3-5 och det såg tungt ut för Vipers. Men man skulle göra en stark period och komma ifatt till 5-5 genom mål av Niklas Ramirez och Tommy Bolin. Det sista målet efter 19.28. Helsingborg får sedan en dubbelutvisning efter 19.41 och blott tre sekunder in i powerplay kan Samuel Folkesson-Algman sätta seger målet till 6-5!