Vinst för Vipers mot Falun med 7-6

10 oktober 2021 17:16

Det blev en match med högt tempo och känslor när Vipers och Falun drabbade samman på söndagseftermiddagen i Fortnox Arena.

Det blev en fartfyll första period mot mästarna Falun. Bortalaget tog ledningen efter fem minuter. Vipers skulle komma tillbaka och sätta 1-1 efter 9.05 genom Linus Pettersson som får en riktig kalaspassning av Philip Fox som skär igenom Faluns försvar. Faul gör sedan 1-2 bara tjugosekunder senare men Vipers ska replikera igen och kvittera till 2-2 efter 10.32 via Ludwig Persson. Sedan äre det Vipers som skapar bästa chanser och kan dra ifrån till 4-2 genom mål av Tommy Bolin och Ludwig Persson.

Vipers rivstartar den tredje perioden och Ludvig Öberg gör 5-2 redan efter trettiosex sekunder. Falun har många vassa spelare och kan göra två snabba reduceringsmål till 5-4. Ludwig Öberg kan åter ge Vipers en tvåmålsledning efter 6.47 in i perioden. Det är högt tempo och känslor på plan vilket renderar i två dubbelsutvisningar i följ för båda lagen. I boxplay kan sedan Samuel Folkesson/Algman göra 7-4 för hemmalaget med en minut kvar av perioden.

Falun går ut starkt och gör 7-5 direkt i först minuten av tredjeperioden. Man ska också reducera till 7-6 med sju minuter kvar av perioden. Vipers kan hålla undan faluns anstormning och ta hem matchen med 7-6.