Förlust för Vipers i femte semifinalen mot Kalmarsund

14 april 2022 19:38

Det blev en tung förlust för Vipers mot Kalmarsund på skärtorsdagskvällen

Det blev en första period med högt tempo och böjande spel. Bortalaget Kalmarsund var det lag som skapade de klaraste målchanserna. Vipers hade ytterst svårt att komma in på mål och skapa några heta lägen. Mycket riktigt så var det bortalaget som gör 0-1 efter 15.22, periodens enda mål.

Bara trettiotre sekunder in i andra perioden gör Kalmarsund 0-2 i powerplay. Minuten senare sätter man också 0-3 och det är rejäl uppförsbacke för Vipers. En reducering ska komma via ett viljemål från Markus Jonsson efter 5.47. Vipers får sedan lite vittring då Linus Pettersson gör 2-3 efter 14.54 vilket står sig perioden ut.

Vipers jagar mål i tredje perioden men utan framgång. Istället gör Kalmarsund 2-4 efter 13.06 och två minuter senare 2-5 och matchen är avgjord. Minuten senare sätter man också 2-6. Matchen slutar 2-6 till Kalmarsund som därmed tar ledningen med 3-2 i matcher.